ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - ΑΧΕΠΑ:«Η μάχη για τη ζωή δεν τελειώνει ποτέ στη ΜΕΘ»- Συγκλονιστική εξομολόγηση γιατρού

Κορονοϊός - ΑΧΕΠΑ:«Η μάχη για τη ζωή δεν τελειώνει ποτέ στη ΜΕΘ»- Συγκλονιστική εξομολόγηση γιατρού

Πώς περιγράφει η αναισθησιολόγος τη μάχη κατά του κορονοϊού στο νοσοκομείο

Καθημερινά πασχίζει η 40χρονη γιατρός του ΑΧΕΠΑ να κάνει πράξη την τελευταία κουβέντα των διασωληνωμένων ασθενών του COVID 19, αλλά όσο και να μάχεται, ο αγώνας με τον κορονοϊό είναι πολλές φορές άνισος.

Τα σημάδια στο πρόσωπό της από την μάσκα που φοράει όλη ημέρα έχουν γίνει βαθιές ουλές που χαρακώνουν το δέρμα της, αλλά μια εικόνα που αντικρίζει καθημερινά, κάνει την αναισθησιολόγο Χρύσα Πουρτζιτάκη, να αντέχει κάθε σωματικό πόνο και κάθε υβριστικό μήνυμα που δέχεται από τους αρνητές του κορονοϊού.

Μια ανάρτηση της Χρύσας Πουρζιτάκη, ανάμεσα σε δεκάδες άλλες για την επικινδυνότητα της νόσου, προκάλεσε την αντίδραση των αρνητών του κορονοϊού που της έστειλαν ακόμα και υβριστικά μηνύματα λέγοντάς της ακόμα και πως είναι ηθοποιός.

Με 48 άτομα να νοσούν από κορονοϊό διασωληνωμένοι στο ΑΧΕΠΑ, η 40χρονη γιατρός και οι συνάδελφοί της διακινδυνεύον καθημερινά τη ζωή τους και αναμετρώνται με τους ίδιους τους εαυτούς.

Τα χέρια όλων σκασμένα από τα γάντια και τα αντισηπτικά, τα πρόσωπα τους πρησμένα και κόκκινα από την πολύωρη χρήση της μάσκας, αλλά η πιο δύσκολη στιγμή της ημέρας είναι η απώλεια ενός ασθενούς.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Δύο νεκροί το τελευταίο 24ωρο και 89 διασωληνωμένοι