ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Ανησυχία Μαγιορκίνη! Περιμένουμε έξαρση της πανδημίας προς το τέλος Οκτωβρίου

Κορονοϊός: Ανησυχία Μαγιορκίνη! Περιμένουμε έξαρση της πανδημίας προς το τέλος Οκτωβρίου

«Ο αριθμός των διαγνώσεων υπερβαίνει τις μισές με αυξητικές τάσεις» τόνισε. 

Την ανησυχία για την πορεία της πανδημίας στην πρωτεύουσα εξέφρασε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως τόνισε, «η δυναμική της επιδημίας παραμένει δυσανάλογα κατανεμημένη στην περιφέρεια της Αττικής, έχει ακόμα την μερίδα του λέοντος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μια φορά πως η μάσκα και η κοινωνική απόσταση παραμένουν η «ραχοκοκαλιά» της προστασίας μας έναντι του κορονοϊού.

Παράλληλα ανέφερε πως στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότερα από 300 κρούσματα ανά ημέρα με ανοδικές τάσεις.

«Το δεύτερο κύμα του ιού εισέρχεται πλέον σε περίοδο αυξημένης μεταδοτικότητας που θα επηρεάζεται σταδιακά από την πτώση της θερμοκρασίας», είπε ο κ. Μαγιορκίνης και πρόσθεσε: «Με τη σταδιακή μεταφορά των κοινωνικών εκδηλώσεων σε κλειστούς χώρους, θα αρχίσουμε να μπαίνουμε σε πιο ζεστούς χώρους, όπου η μετάδοση του ιού μπορεί να είναι έως και δέκα φορές υψηλότερη, είναι λογικό να περιμένουμε αύξηση της μετάδοσης προς τα τέλη Οκτωβρίου».

Σημειώνεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Παρασκευή 460 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 142 συνδέονται με γνωστές συρροές και 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 19346, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

Τα 2991 (15.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7967 (41.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 85 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 26 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 217 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 398 θανάτους συνολικά στη χώρα. 147 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο στην Τουρκία: Αποκαλύφθηκε η μεγάλη απάτη του Ερντογάν με τα κρούσματα