ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο: Η μεγάλη απάτη του Ερντογάν με τα κρούσματα αποκαλύφθηκε

Σκάνδαλο: Η μεγάλη απάτη του Ερντογάν με τα κρούσματα αποκαλύφθηκε

Υπό πίεση ο «σουλτάνος», με τα στοιχεία να τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Την ώρα που ο πλανήτης δίνει τη μάχη του με τον Covid-19 και τις εκατόμβες νεκρών, ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει το... χαβά του, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να κάνει επίδειξη δύναμης όσον αφορά στην ασφάλεια του καθεστώτος του.

Το τουρκικό υπουργείο Υγείας άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ανέφερε τα κρούσματα στα τέλη Ιουλίου. Στον ημερήσιο πίνακα των δεδομένων, αντικατέστησε τις λέξεις «ο σημερινός αριθμός περιπτώσεων» σε «ο σημερινός αριθμός ασθενών».

Σε δηλώσεις του που είναι σίγουρο ότι θα συζητηθούν, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτσάα, επισήμανε ότι ο όρος «ασθενείς» αναφέρεται σε όσους βγήκαν θετικοί στα τεστ και εμφάνισαν συμπτώματα. Άτομα που βγήκαν θετικά στα τεστ αλλά ήταν ασυμπτωματικά δεν συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες, όπως αποκάλυψε. «Δεν λογίζεται κάθε περίπτωση ως ασθενής», είπε σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη το βράδυ. «Επειδή υπάρχουν άνθρωποι που είναι θετικοί αλλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα. Αυτές οι περιπτώσεις αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία».

Οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ορίζουν ως επιβεβαιωμένη περίπτωση ένα «άτομο με εργαστηριακή επιβεβαίωση της μόλυνσης του Covid-19, ανεξάρτητα από κλινικά σημεία και συμπτώματα».

«Επειδή οι πραγματικοί αριθμοί των κρουσμάτων δεν δημοσιεύονταν ο κόσμος ένιωθε πιο άνετα», δήλωσε ο Σινάν Αντγιαμάν, πρώην επικεφαλής της τουρκικής ιατρικής ένωσης.

Ο Κοτσά απέρριψε τον ισχυρισμό ενός βουλευτή της αντιπολίτευσης ότι ο πραγματικός αριθμός των περιπτώσεων είναι σχεδόν 20 φορές υψηλότερος από αυτόν που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση με τους νέους ασθενείς στους 1.391, ωστόσο απέφυγε να αποκαλύψει το συνολικό αριθμό των ασθενών.

Από τη μεριά τους οι Τούρκοι γιατροί έχουν εξοργισθεί από τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας.

Μαζί με πολλούς πολιτικούς της αντιπολίτευσης, προειδοποιούν εδώ και μήνες ότι η Άγκυρα δεν αναφέρει τα πραγματικά κρούσματα, σε μια προσπάθεια προστασίας της τουριστικής βιομηχανίας και αποφυγής περαιτέρω ζημιών στην οικονομία.

Έργα και ημέρες του «Σουλτάνου» τις ημέρες της πανδημίας

Αρχικά, στις πρώτες ημέρες της πανδημίας, η Τουρκία ως δια μαγείας δεν είχε κανένα κρούσμα.

Μπορεί οι γειτονικές της χώρες να είχαν χιλιάδες και το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης να δεχόταν πτήσεις από κράτη που είχαν πληγεί από τον Covid-19, ωστόσο η Τουρκία παρέμενε «αλεξίσφαιρη».

Ή τουλάχιστον έτσι διατυμπάνιζε το καθεστώς της Άγκυρας.

Μέσα σε αυτή την απίστευτη προπαγανδιστική τακτική, ήρθε να προστεθεί και η άρνηση της αποστολής μασκών στην Ιταλία, η οποία εκείνες τις ημέρες «χτυπιόταν» ανελέητα από τον covid-19. Μάσκες, οι οποίες είχαν προπληρωθεί!

Μέσα σε όλα αυτά μπορείτε να προσθέσετε και το... σίριαλ με τις κολόνιες λεμόνι που κατά τον Ερντογάν, προστατεύουν από τον ιό αλλά και το «μοναδικό» τουρκικό τεστ για τον Covid-19 που ήταν κρατική πατέντα και έβγαζε μόνο... αρνητικά αποτελέσματα!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr