ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Θα κλείνουν στις 10 το βράδυ οι καφετέριες και τα μπαρ; Όλα τα σενάρια

Κορονοϊός: Θα κλείνουν στις 10 το βράδυ οι καφετέριες και τα μπαρ; Όλα τα σενάρια

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Στο «τραπέζι» των λοιμωξιολόγων και της κυβέρνησης βρίσκονται νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς στην Αττική, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας. Ανάμεσα σε αυτά υπάρχει και το ενδεχόμενο η εστίαση και τα καταστήματα να βάζουν «λουκέτο» νωρίτερα.

«Όσο δεν μπορούμε να ελέγξουμε την πανδημία, θα λαμβάνουμε αυστηρότερα μέτρα ώστε να αποφύγουμε το γενικό lockdown, που θα είναι καταστροφικό για την οικονομία. Άρα κάθε άλλο μέτρο είναι στο τραπέζι», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε χθεσινή του συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, απαντώντας σε ερώτηση για την εστίαση και το ενδεχόμενο τα καταστήματα να κλείνουν από τις 10 το βράδυ και όχι στις 12 τα μεσάνυχτα.

Ωστόσο, χθες στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν είπε ότι τα μαγαζιά της εστίασης θα κλείνουν νωρίτερα.

Σειρά είχε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, ο οποίος χθες αναφορικά με το κλείσιμο καταστημάτων στις 10 το βράδυ, τόνισε πως μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα είναι εύκολο να εφαρμοστούν, ωστόσο πρέπει να αξιολογηθεί εάν ένα τέτοιο μέτρο θα δημιουργούσε πιο έντονο συγχρωτισμό. Ωστόσο προς το παρόν δεν είμαστε στη λήψη πρόσθετων μέτρων, επανέλαβε.

Σχετικά με το σενάριο ενός lockdown, σε περίπτωση που καταγραφεί διπλασιασμός των κρουσμάτων, ο ίδιος απάντησε: «Ένα τέτοιο σενάριο, θα ήταν δραματικό. Στο σημείο που είμαστε τώρα ωστόσο, φαίνεται πως δεν υπάρχει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, γεγονός που μας κάνει συγκρατημένα αισιόδοξους.».

Δείτε αναλυτικά την συνέντευξη:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Μαγιορκίνης στο Newsbomb.gr: Δεν υπάρχει συζήτηση για lockdown - Είμαστε μακριά από αυτό