ΕΛΛΑΔΑ

Λουκάνικα και φέτα στις φυλακές Ν. Αλικαρνασσού

Λουκάνικα και φέτα στις φυλακές Ν. Αλικαρνασσού

Μπορεί οι μάγειρες να κρέμασαν τις κουτάλες στις φυλακές Ν. Αλικαρνασσού, ωστόσο στα πιάτα των κρατούμενων σερβίρονται λουκάνικα, φέτα και κονσέρβες.

Το πρόβλημα σίτισης που έχει προκύψει από την άρνηση των έγκλειστων να αναλάβουν την παρασκευή φαγητού λύθηκε προσωρινά με εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, η άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο σωφρονιστικό ίδρυμα σημειώθηκε όταν οι 28 κρατούμενοι που έχουν τοποθετηθεί σε πόστα στα μαγειρεία αρνήθηκαν να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους σ' ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Σε ανάλογη διαμαρτυρία έχουν προχωρήσει όλοι οι κρατούμενοι που έχουν αναλάβει κάποιες συγκεκριμένες θέσεις στη φυλακή, ωστόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση ο αντίκτυπος είναι μεγάλος και προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος.

Με εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης, η διεύθυνση των φυλακών προμηθεύτηκε την τελευταία στιγμή ψωμιά, λουκάνικα και φέτα, τα οποία προσφέρθηκαν για το μεσημεριανό, ενώ το βράδυ δόθηκαν κονσέρβες.

Όπως είναι φυσικό, στο σωφρονιστικό κατάστημα επικρατεί αναστάτωση αφού κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες εφόσον συνεχιστεί η διαμαρτυρία από την πλευρά των κρατουμένων στα μαγειρεία.