ΕΛΛΑΔΑ

Στρατιωτική θητεία: «Κλείδωσε» το 12μηνο – Πότε θα ανακοινωθεί

Στρατιωτική θητεία: «Κλείδωσε» το 12μηνο – Πότε θα ανακοινωθεί

Στρατιωτική θητεία: Πρόσω ολαταχώς για την εξίσωση της στρατιωτικής θητείας σε όλα τα σώματα. Πληροφορίες του Newsbomb.gr για το πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις.

Μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Newsbomb.gr.

Μετά από πολλή συζήτηση σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο πλέον, η κυβέρνηση είναι σε θέση να ανακοινώσει τα αμέσως επόμενα 24ωρα, την εξίσωση της θητείας σε όλα τα σώματα. Αντίστοιχα, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr δεν τίθεται ζήτημα διζωνικότητας.

Αυτό σημαίνει πως η θητεία στον Στρατό Ξηράς θα είναι 12 μήνες ανεξάρτητα από το πού θα υπηρετούν οι στρατεύσιμοι. Τέλος, όσον αφορά το θέμα της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 χρόνια, δεν θα προχωρήσει.

Πληροφορίες λένε πως ο πρωθυπουργός τελικά δεν πείστηκε για την αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου μέτρου, βάζοντας τα όποια σενάρια στο συρτάρι.

Υπενθυμίζεται πως υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, από τη Θάσο όπου βρέθηκε για τις εορταστικές εκδηλώσεις που γίνονται στο νησί για την απελευθέρωσή του, έστειλε μήνυμα στο προκλητικό καθεστώς Ερντογάν, ενώ δεν παρέλειψε να προαναγγείλλει άμεση αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

«Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ισχυρές», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ν. Παναγιωτόπουλος, «και διασφαλίζουν τις συνθήκες ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δημιουργώντας ισχυρή αποτροπή έναντι κάθε επιβουλής».

Με αυτόν τον τρόπο, είπε ο υπουργός «αντιμετωπίζονται οι προκλήσεις και οι απειλές που δέχεται η χώρα». Επεσήμανε, ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου περιλαμβάνει προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών καθώς και αύξηση των στρατεύσιμων με αύξηση της θητείας στους 12 μήνες αλλά και «με αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών που βγάζουν τους αξιωματικούς στο στρατό ξηράς, την πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό».

«Σε συνδιασμό με τις προσλήψεις των ΕΠΟΠ και την αύξηση των σπουδαστών στις παραγωγικές σχολές, θα ενισχύσουν σημαντικά τις Ένοπλες Δυνάμεις», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Μετά από τις κρίσιμες μάχες με την Τουρκία σε Έβρο, Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις έδωσαν ηχηρές απαντήσεις στο προκλητικό καθεστώς Ερντογάν, στρατιωτική αλλά και πολιτική ηγεσία είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν σε αλλαγές που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τους τρεις Κλάδους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Βόμβα» Εισαγγελέα - Να μην μπει κανείς φυλακή εκτός του Ρουπακιά