ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Τουλάχιστον 10 κρούσματα στη Σχολή Ευελπίδων – Ορατό το ενδεχόμενο καραντίνας

Κορονοϊός: Τουλάχιστον 10 κρούσματα στη Σχολή Ευελπίδων – Ορατό το ενδεχόμενο καραντίνας

Η πανδημία χτύπησε και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της χώρας μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που μας φέρνει ξανά αντιμέτωπους με νέα έκτακτα μέτρα.

Ο κορονοϊός κατάφερε να πλήξει και τις Ένοπλες Δυνάμεις, παρά το γεγονός ότι η στρατιωτική ηγεσία έχει «θωρακίσει» όλες τις Μονάδες της χώρας σε Στρατό Ξηράς, Αεροπορία και Ναυτικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, την Τρίτη (20/10) σήμανε συναγερμός στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων καθώς εντοπίστηκαν τουλάχιστον δέκα κρούσματα σε μαθητές και προσωπικό.

Στρατιωτικές πηγές επισημαίνουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των ατόμων που βρέθηκαν θετικά, ενώ ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες του ΕΟΔΥ.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως η κατάσταση τόσο των μαθητών όσο και του προσωπικού είναι πολύ καλή και μέχρι στιγμής δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Όλοι τους παρακολουθούνται στενά από τους ιατρούς, ενώ τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

«Θωρακισμένες» από τον κορονοϊό οι Ένοπλες Δυνάμεις

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις βγήκαν αλώβητες από το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, με ελάχιστα κρούσματα σε όλη τη χώρα.

Ταχύτατα, υπεύθυνα και αποτελεσματικά θωράκισαν τα στρατόπεδα και τις στρατιωτικές σχολές προχωρώντας στη λήψη ενδεδειγμένων μέτρων, ακολουθώντας πάντοτε πιστά τις οδηγίες των επιστημόνων.

Όλα τα στρατόπεδα, οι σχολές και τα φυλάκια έχουν απολυμανθεί ενώ τα «ύποπτα» κρούσματα απομονώνονται αμέσως και μπαίνουν σε καραντίνα.

Ταυτόχρονα, κατόπιν εντολής του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, το ΓΕΕΘΑ και τα επιτελεία των Κλάδων συνεισφέρουν με κάθε τρόπο στην υγειονομική θωράκιση της χώρας προσφέροντας εξειδικευμένο προσωπικό και κατάλληλα μέσα.

Υπενθυμίζουμε πως τα στρατιωτικά εργοστάσια μπήκαν από την πρώτη στιγμή στη «μάχη» για την αντιμετώπιση του κορονοϊού παράγοντας μάσκες και αντισηπτικά.

Τα αποτελέσματα των μέτρων που ελήφθησαν είναι άκρως εντυπωσιακά και τιμητικά, μιας και τα κρούσματα στις στρατιωτικές σχολές και τα στρατόπεδα είναι ελάχιστα και τονίζουμε πως κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει διατρέξει τον παραμικρό κίνδυνο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Βράζει» η χώρα από τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων - Στο στόχαστρο του ιού οι ηλικίες 18-39