ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Ξεκινά η δίκη - Στο εδώλιο έξι άτομα

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Ξεκινά η δίκη - Στο εδώλιο έξι άτομα

Δύο χρόνια μετά το θανατηφόρο λιντσάρισμα του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου μέρα μεσημέρι επί της οδού Γλάδστωνος στην Ομόνοια το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καλείται να αποδώσει ευθύνες.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται σήμερα για το αδίκημα της «θανατηφόρας σωματικής βλάβης» συνολικά 6 άτομα.

Ένας κοσμηματοπώλης, ένας μεσίτης και τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι -κατά το κατηγορητήριο- άσκησαν βία στον 33χρονο ενώ ήταν αιμόφυρτος και αναίσθητος στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος, την 21η Σεπτεμβρίου του 2018.

Οι τελευταίες τραγικές στιγμές του Ζακ Κωστόπουλου, οι τοξικολογικές εξετάσεις του οποίου βγήκαν «καθαρές», αποτυπώθηκαν σε βιντεοληπτικό υλικό και συγκλόνισαν το Πανελλήνιο, όπως συνέβη και με το γεγονός όπως τελικά αποδείχθηκε ότι στο μαχαίρι που βρέθηκε πεταμένο στο χώρο του κοσμηματοπωλείου δεν υπήρχαν τα δακτυλικά αποτυπώματα του θύματος, που επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ως ληστής.

Στο επίμαχο βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου διακρίνεται ο Ζακ, να βρίσκεται -άγνωστο για ποιο λόγο-μέσα σε ένα κοσμηματοπωλείο και να προσπαθεί με τη βοήθεια ενός πυροσβεστήρα να σπάσει την πόρτα. Στη συνέχεια σε κατάσταση πανικού χτυπά το κεφάλι του με δύναμη πάνω στο τζάμι της βιτρίνας. Τότε ο κοσμηματοπώλης και ένας πολίτης, ο οποίος, διαπιστώθηκε αργότερα, ότι είναι μεσίτης, χτυπούν αλύπητα τον 33χρονο με κλωτσιές στο κεφάλι επί δέκα δευτερόλεπτα. Όταν ο Ζακ βγαίνει στο πεζοδρόμιο ο κοσμηματοπώλης συνεχίζει να τον κλωτσά στο κεφάλι.

Δυόμισι λεπτά αργότερα στο σημείο καταφθάνουν οι πρώτοι αστυνομικοί και λίγο αργότερα τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ. Ο Ζακ με το πόδι του σπάει τη βιτρίνα, παίρνει ένα σπασμένο τζάμι και απειλεί τον τραυματιοφορέα και τους αστυνομικούς. Προσπαθεί να διαφύγει και ένας αστυνομικός τον χτυπάει με κλωτσιά στην πλάτη. Παραπατώντας και κρατώντας το σπασμένο τζάμι στο χέρι του προσπαθεί να απομακρυνθεί. Χάνει την ισορροπία του και πέφτει.

Τότε δέχεται ακόμα ένα χτύπημα με κλομπ από έναν αστυνομικό. Συνάδελφοι του τελευταίου αποσπούν από τον Ζακ το κομμένο τζάμι και του περνούν χειροπέδες. Μεταφέρεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αλλά στη διαδρομή o Ζακ υποκύπτει στα τραύματά του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr