ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΕΔ: Δωρεάν σπίτια σε ευάλωτες οικογένειες - Δείτε τους δικαιούχους

ΟΑΕΔ: Δωρεάν σπίτια σε ευάλωτες οικογένειες - Δείτε τους δικαιούχους
In Τime

ΟΑΕΔ - Όλες οι ειδήσεις: Εργατικές κατοικίες σε όλη την Ελλάδα, θα παραχωρήσει δωρεάν ο ΟΑΕΔ σε πολίτες με έντονες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες, που στερούνται κατοικίας. Πρόκειται για σπίτια του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που δεν διατέθηκαν με κλήρωση και έχουν παραμείνει κενά και αδιάθετα.

Όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, το Διοικητικό Συμβούλιο του OAEΔ θα αποφασίζει την διάθεση των σπιτιών αυτών – με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων – και αφού καθοριστούν τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις.

Ως έντονες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες ορίζονται ενδεικτικά τα σοβαρά προβλήματα υγείας των ίδιων ή προστατευόμενων μελών των οικογενειών τους, το χαμηλό καθαρό οικογενειακό εισόδημα, και κάθε άλλη εξαιρετική και επιτακτική ανάγκη που προσδιορίζεται κατά περίπτωση με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ.

Άρθρο 47 Εξαιρετικές περιπτώσεις παραχώρησης αδιάθετων και κενών κατοικιών από τον ΟΑΕΔ:

  1. Οι κατοικίες που παραμένουν κενές και αδιάθετες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κλήρωσης κατοικιών σε οικισμούς του κατασκευαστικού προγράμματος του τ. Οργανισμού Εργατικών Κατοικιών (τ. ΟΕΚ) δύναται να παραχωρούνται κατά κυριότητα και άνευ ανταλλάγματος με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Απασχόλησης του Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε πολίτες με έντονες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες που στερούνται κατοικίας.
  2. Ως έντονες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες ορίζονται ενδεικτικά τα σοβαρά προβλήματα υγείας των ίδιων ή προστατευόμενων μελών των οικογενειών τους, το χαμηλό καθαρό οικογενειακό εισόδημα, και κάθε άλλη εξαιρετική και επιτακτική ανάγκη που προσδιορίζεται κατά περίπτωση με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Ε.Δ..
  3. Οι παρ. 1 και 2 εφαρμόζονται και στις περιπτώσεις κατοικιών που αγοράστηκαν από τον τ. Ο.Ε.Κ. με τα Προγράμματα Αγοράς Κατοικιών και Διαμερισμάτων (ΠΑ.ΚΑ.ΔΙ.) και εξακολουθούν να παραμένουν κενές και αδιάθετες.
  4. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Ε.Δ., δυνάμει του άρθρου 8 του β.δ. 803/1970 (Α΄271), συστήνει και ορίζει έκτακτες επιτροπές για την προετοιμασία της διαδικασίας διάθεσης των κατοικιών κατά τα οριζόμενα στις παρ. 1 και 2 και για την υποβολή σχετικής γνωμοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Ε.Δ..
  5. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθορίζονται τα εισοδηματικά κριτήρια και οι προϋποθέσεις για την παραχώρηση της παρ. 1 και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αττική: Μπαράζ εμπρησμών τα ξημερώματα - Έκαψαν αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες (pics)