ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Έτσι θα φοράμε μάσκα στα καταστήματα εστίασης

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Έτσι θα φοράμε μάσκα στα καταστήματα εστίασης

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από τα ξημερώματα του Σαββάτου (24/10) όπως ενημέρωσε τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του διαγγέλματός του

Υποχρεωτική καθίσταται πλέον εφαρμογή της μάσκας στα δυο μεγαλύτερα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς οι δυο περιοχές βρίσκονται στο επίπεδο 3 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας. Σημειώνεται ότι η καθολική χρήση της μάσκας, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους επιβάλλεται σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4 και επίπεδο 3.

Όπως ανέφερε κατά το διάγγελμά του προς τους πολίτες ο πρωθυπουργός, πλέον στα καταστήματα εστίασης όπως καφέ και εστιατόρια, θα πρέπει οι πολίτες να εισέρχονται φορώντας πάντα τη μάσκα τους και αυτή να τη βγάζουν αφού πρώτα έχουν κάτσει στο τραπέζι τους.

«Για να το πω με απλά λόγια, και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες», ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού.

«Η μάσκα είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο. Αν δύο πολίτες την φορούν σωστά και ο ένας είναι μολυσμένος, η πιθανότητα μετάδοσης όταν βρεθούν μαζί είναι απειροελάχιστη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με την χρήση της μάσκας.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι τα καταστήματα εστίασης στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 και 4 θα συνεχίσουν να κλείνουν στις 00:00 τα μεσάνυχτα, με την απαγόρευση της κυκλοφορίας να ισχύει μισή ώρα μετά δηλαδή στις 00:30.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Μολύνθηκε» όλη η Ελλάδα - Σε ποιες περιοχές βρέθηκαν τα 882 νέα κρούσματα