ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Άλλος ένας θάνατος στην Ελλάδα - Κατέληξε 73χρονος στην Αλεξανδρούπολη

Κορονοϊός: Άλλος ένας θάνατος στην Ελλάδα - Κατέληξε 73χρονος στην Αλεξανδρούπολη
Intime News

Έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό 73χρονος που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Πλεόν, οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας ανέρχονται στους 550.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σπάζοντας το φράγμα των 800 και η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας σε πολλές περιοχές της χώρας αποτέλεσαν το «σημείο μηδέν» για τη λήψη νέων μέτρων.

Από το Σάββατο (24/10) στις 6 το πρωί τίθενται σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Παρασκευής μετά και την τηλεδιάσκεψη που είχε με τους Περιφερειάρχες αλλά και τις διαρκείς συσκέψεις με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Εφεξής η χρήση μάσκας - τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους - είναι υποχρεωτική, ενώ από τις 12.30 τη νύχτα έως και τις 5 π.μ. απαγορεύεται η κυκλοφορία. Τα μέτρα θα εφαρμοστούν σε όλες τις «κόκκινες» και «πορτοκαλί» περιοχές.

Τα έγγραφα

Για την απαγόρευση μετακίνησης από τις δωδεκάμισι μέχρι τις πέντε, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι οι μόνες εξαιρέσεις αφορούν εργαζόμενους με πιστοποίηση εργοδοτών και με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την «Εργάνη» και μόνο εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας και πρόσθεσε: «Ουδείς άλλος, θα κυκλοφορεί από τις δωδεκάμισι μέχρι τις πέντε».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά ώρα... μηδέν! Ποιοι πληρώνονται σήμερα Παρασκευή (23/10) - Όλες οι ημερομηνίες