ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στην Κρήτη

Κορονοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στην Κρήτη

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Σε υψηλά επίπεδα παρέμειναν και χθες Πέμπτη (29/10) τα κρούσματα καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.211 νέα κρούσματα.

Υψηλό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού κατέγραψε χθες η Περιφερειακή Ενότητα της Κρήτης, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 25 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο νησί εντοπίστηκαν 25 νέα κρούσματα, τα οποία εμφανίζονται ως εξής:

  • στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου 13
  • στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων 7, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
  • στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου 2
  • στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου 3

Ωστόσο σύμφωνα με την ΕΡΤ, μεταξύ των νέων κρουσμάτων περιλαμβάνονται δύο υπάλληλοι στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και έχουν τεθεί σε 14ήμερο κατ΄ οίκον περιορισμό, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους. Για το λόγο αυτό χθες και σήμερα κλειστές παραμένουν οι υπηρεσίες του δήμου που στεγάζονται στο κτίριο Τάλως.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκεται και ένας εργαζόμενος στην αποθήκη του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες παρουσίασε συμπτώματα, υποβλήθηκε στο τεστ και βγήκε θετικός στον ιό. Τεστ έγιναν και σε δύο συναδέλφους του, τα οποία ήταν αρνητικά, ενώ έγινε απολύμανση στον χώρο εργασίας τους.

Στο μεταξύ, μετά την μαθήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, χθες βρέθηκε θετικός στον ιό και ένας μαθητής του 7ου ΓΕΛ, με αποτέλεσμα, όπως συνέβη και στην πρώτη περίπτωση, να τεθεί σε καραντίνα τόσο ο ίδιος όσο και οι συμμαθητές του στο ίδιο τμήμα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Διάγγελμα Μητσοτάκη: Οι τρεις ταχύτητες του σχεδίου που μπαίνει σε εφαρμογή τον Νοέμβριο