ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Ελεγχόμενη η κατάσταση στα σχολεία με τα σημερινά δεδομένα

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Ελεγχόμενη η κατάσταση στα σχολεία με τα σημερινά δεδομένα

Σε δηλώσεις της στο Newsbomb.gr η κυρία Παγώνη απέκλεισε ένα ενδεχόμενο κλείσιμο των σχολείων, σύμφωνα με τα τωρινά στοιχεία.

Καθησυχαστική αναφορικά με τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία εμφανίστηκε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη, σε δηλώσεις της στο Newsbomb.gr.

Σύμφωνα με την ίδια, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και δεν έχει παρατηρηθεί κάποια ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στα δημοτικά της επικράτειας, ενώ τόνισε ότι τόσο τα παιδιά όσο και οι δάσκαλοι με τους γονείς είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Στα δημοτικά σχολεία δεν είναι τόσα πολλά τα κρούσματα και απ’ ότι φαίνεται τα παιδιά προσέχουν και αυτό οφείλεται και στους δασκάλους και στους γονείς, τουλάχιστον από τα δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ Παγώνη.

Η κ. Παγώνη απέκλεισε με έμμεσο τρόπο το κλείσιμο των σχολείων, τουλάχιστον προς το παρόν, «οι γονείς φοράνε τις μάσκες τους και κρατάνε τις αποστάσεις. Τα σχολεία δεν έχουν πολλά κρούσματα, είναι ελεγχόμενα».

Αντίθετα με το lockdown του περασμένου Μαρτίου και παρόλο που το επιδημιολογικό φορτίο σε περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες είναι ιδιαίτερα αυξημένο, τα σχολεία συνεχίζουν κανονικά την λειτουργία τους.

Την ίδια ώρα η καθηγήτρια παιδιατρικής και λοιμωξιολογίας Μαρία Τσολιά τόνισε ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται στα παιδιά, αλλά λιγότερο στις μικρότερες ηλικίες. Σύμφωνα με την ίδια αυτό εμφανίζεται σε παιδιά κάτω των 10 ετών.

«Δεν έχουμε ανησυχητικά νούμερα στα παιδιά. Εάν υπάρχει διασπορά στην κοινωνία ασφαλώς θα προσβληθούν και τα παιδιά. Σε όλες τις στατιστικές που γίνονται και στα δεδομένα του ΕΟΔΥ πάντα ένα 6-7,5% είναι κρούσματα σε παιδιά. Ο κορονοϊός μεταδίδεται λιγότερο στις μικρές ηλικίες. Είναι αναμενόμενο να υπάρχει αύξηση και στα παιδιά», τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Τσολιά σε δηλώσεις της στο OPEN.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αμερικανικές εκλογές 2020: Δείτε εδώ LIVE τα αποτελέσματα