ΕΛΛΑΔΑ

Αναβαθμίστηκαν σε προσωπικό και υποδομές τα Δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας

Αναβαθμίστηκαν σε προσωπικό και υποδομές τα Δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας

Ενισχύονται με επιπλέον ιατρικό προσωπικό και αναβαθμίζονται σε υποδομές και τρόπο λειτουργίας, τα έξι Δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας, τρία από τα οποία λειτουργούν πλέον ως πολυδύναμα με συνεχές ωράριο από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο δήμος, αξιοποιήθηκαν όλες οι «οικονομικές δυνατότητες μεταξύ των οποίων και προγράμματα ΕΣΠΑ» για την αναβάθμισή τους.

Στο πλαίσιο αυτό προσλήφθηκαν επιπλέον σαράντα άτομα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό (ψυχίατρος, γενικοί ιατροί, παιδίατροι, μαιευτηρες-γυναικολόγοι, οφθαλμίατρος, καρδιολόγοι, φυσικοθεραπευτής, μαία, νοσηλευτριες καθώς και επιστήμονες κοινωνικών υπηρεσιών). Ως πολυδύναμα λειτουργούν το 1ο, το 2ο και το 6ο Δημοτικό Ιατρείο «με ενισχυμένο προσωπικό, με περισσότερες δυνατότητες και με διευρυμένο συνεχές ωράριο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του δήμου .Επίσης στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας, έχει τεθεί στη διάθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας το 5ο Δημοτικό Ιατρείο και αξιοποιείται ως κέντρο για τον έλεγχο πολιτών με Covid tests.

Σήμερα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Ιατρείο και σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι «είναι σε εξέλιξη η υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού μας για την ενίσχυση των υγειονομικών υπηρεσιών της Αθήνας και τη δημιουργία των συνθηκών ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες όλοι και κυρίως οι ευάλωτες ομάδες. Κάνουμε μία οργανωμένη προσπάθεια για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, όχι μόνο με τις απολυμάνσεις και την καθαριότητα που πραγματοποιούνται εντατικά σε όλη την πόλη αλλά και με την οχύρωση των δομών Υγείας του δήμου μας με εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Lockdown: «Κλείδωσε» η καραντίνα σε όλη την Ελλάδα - Τι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Ροή Ειδήσεων