ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown - Κορονοϊός: Η αναφορά Μητσοτάκη για την περίοδο των Χριστουγέννων

Lockdown - Κορονοϊός: Η αναφορά Μητσοτάκη για την περίοδο των Χριστουγέννων

«Η ανάγκη να λειτουργήσει η αγορά τον Δεκέμβριο είναι ένας από τους λόγους που επιλέγουμε να πάρουμε τα μέτρα αυτά τώρα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι τρεις εβδομάδες που θα διαρκέσει το νέο lockdown, εκτιμάται, ότι θα είναι αρκετές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τον Δεκέμβριο η κοινωνία θα έχει επανέλθει στην κανονικότητα.

«Eκτιμούμε ότι τρεις εβδομάδες θα είναι αρκετές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι από Δεκέμβριο θα επανέλθουμε σε μια κανονικότητα. Θα ανοίγουμε την οικονομία με πολύ προσοχή και υπευθυνότητα για να έχουμε Χριστούγεννα που θα μοιάζουν με αυτά που ζούσαμε κάθε χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, αναφορικά με την περίοδο των εορτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την σημερινή ενημέρωση τόνισε ότι τα μέτρα αυτά έπρεπε να παρθούν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο και για τρεις εβδομάδες.

«Είμαι σίγουρος ότι εφόσον εφαρμοστούν θα μπορέσουμε να πνίξουμε και αυτό το δεύτερο κύμα, για να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας έναν σχετικά πιο κανονικό Δεκέμβριο και κάτι το οποίο θα μοιάζει με γιορτές άλλων ετών, προφανώς πάλι με αυξημένους περιορισμούς. Αλλά η ανάγκη να λειτουργήσει η αγορά τον Δεκέμβριο είναι ένας από τους λόγους που επιλέγουμε να πάρουμε τα μέτρα αυτά τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: «Λουκέτο» 3 εβδομάδων στη χώρα - Αναλυτικά τα νέα μέτρα