ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Τι θα γίνει με το μάζεμα των ελιών – Περιμένουν διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι

Lockdown: Τι θα γίνει με το μάζεμα των ελιών – Περιμένουν διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι

Lockdown: Έντονη ανησυχία στις τάξεις αγροτών και ελαιοπαραγωγών έχει προκαλέσει η απαγόρευση κυκλοφορίας που θα ισχύει σε όλη τη χώρα από το Σάββατο.

Η απόφαση για το δεύτερο lockdown στην Ελλάδα, συμπίπτει με την έναρξη της συγκομιδής της ελιάς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Είναι λογικό, λοιπόν, αγρότες και ελαιοπαραγωγοί που ενδιαφέρονται άμεσα να έχουν έντονη ανησυχία για το τι θα γίνει στη δική τους περίπτωση, ειδικότερα όπου απαιτείται μετακίνηση από νομό σε νομό για να προχωρήσει η διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί πως έγινε σχετική ερώτηση στον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, που έκανε τις ανακοινώσεις το μεσημέρι της Πέμπτης (5.11) για την εφαρμογή του lockdown προκειμένου να γίνει ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Θα υπάρξουν ειδικές μέριμνες για εποχικά εργαζόμενους, όπως για παράδειγμα για τη συγκομιδή ελιάς», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως «Η ασφάλεια της πρωτογενούς παραγωγής και η εξασφάλιση της τροφοδοσίας είναι σημαντικές».

Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, πάντως, που είτε είναι η αγροτική παραγωγή η αποκλειστική τους απασχόληση είτε έχουν ελαιόδεντρα σε άλλες περιοχές από αυτή της μόνιμης κατοικίας τους, θα πρέπει να περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις. Σε αυτές θα αποσαφηνιστεί ποιοι θα είναι οι τρόποι μετακίνησης και ποια θα είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να έχει κανείς για να εξασφαλίσει την ελευθερία κινήσεων έτσι ώστε να προχωρήσει η συγκομιδή της ελιάς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Χαρδαλιάς: Όλα τα νέα μέτρα! Τι ισχύει για μετακινήσεις, καταστήματα, σχολεία