ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Δεν θα τελειώσει στις 30 Νοεμβρίου - Το σχέδιο για παράταση έως τις 6 Δεκεμβρίου ή τις 13

Lockdown: Δεν θα τελειώσει στις 30 Νοεμβρίου - Το σχέδιο για παράταση έως τις 6 Δεκεμβρίου ή τις 13

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι εδώ. Οι απαγορεύσεις, κοινώς lockdown είναι ξανά μέρος της ζωής μας από αύριο, Σάββατο και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Ή μήπως για παραπάνω;

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Newsbomb.gr η καραντίνα δεν θα σταματήσει στις 30 Νοεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε αλλά αναμένεται να λάβει παράταση. Το πόσο, θα διαφανεί από την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας.

Ας δούμε, όμως τα πράγματα από την αρχή. «Έχουμε πάρει την απόφαση από το πρωί του Σαββάτου στις 6 να ξαναμπούμε σε οριζόντιο καθεστώς αναστολής δραστηριοτήτων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρωτότυπη ενημέρωση της Πέμπτης έχοντας δίπλα του τον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα.

Κυβερνητικές πηγές με τις οποίες ήρθε σε επαφή το Newsbomb.gr θεωρούν το παραπάνω διάστημα ικανό να μειώσει το ιικό φορτίο στην χώρα μας, ωστόσο είναι έτοιμοι για όλα. «Η κυβέρνηση μελετά προσεκτικά τα στοιχεία σε καθημερινή βάση, όπως και θα κάνει και την περίοδο του lockdown. Ωστόσο είμαστε έτοιμοι για παράταση του εν λόγω διαστήματος για μία με δύο εβδομάδες» είπε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στην διάθεσή του το Newsbomb.gr, εξ αρχής το πρωθυπουργικό επιτελείο σε συνεννόηση πάντα με τους επιστήμονες, είχε καταλήξει σε ένα πλάνο 3+1 ή 3+2 για την εφαρμογή του lockdown. Αυτό σημαίνει πως μία εβδομάδα πριν τις 30 Νοεμβρίου θα πρέπει να αναμένουμε νέες ανακοινώσεις, πιθανότατα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, στις οποίες θα μας γίνεται γνωστό πως το lockdown θα διαρκέσει τελικά έως τις 6 ή τις 13 Δεκεμβρίου.

Στόχος είναι, όπως έχει γίνει γνωστό από πλείστα κυβερνητικά στελέχη είναι η επιδημιολογική εικόνα στην χώρα να φτάσει ξανά στα επίπεδα των αρχών του Σεπτεμβρίου. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να μειωθούν οι επαφές των πολιτών και κατ επέκταση η μετάδοση του ιού.

«Η περίοδος που μπορούσαμε να συμβιώνουμε με τον ιό ήταν η εποχή του Σεπτέμβρη με 200 έως 400 κρούσματα, χωρίς μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ. Με αυτό το κριτήριο λέμε ότι πρέπει να επιστρέψουμε σε ένα επίπεδο κρουσμάτων που έδειξε ότι μπορεί να ανταποκρίνεται σε ικανοποιητικό φορτίο για το Σύστημα Υγείας, που δεν θα το θέτει σε κίνδυνο» είπε στον ΑΝΤ1 σήμερα το πρωί.

Εάν επιτευχθεί αυτό, τότε μετά το τέλος της νέας διαφορετικής αυτή τη φορά καραντίνας, η αγορά θα ανοίξει πολύ γρηγορότερα απ’ ότι έγινε το καλοκαίρι αφού όχι μόνο θα έχει μειωθεί το ιικό φορτίο στην χώρα αλλά και το σύστημα υγείας θα βρίσκεται σε ανεκτά επίπεδα πίεσης, ενώ επίσης αναμένεται να έχει επιτευχθεί ο στόχος των 1.200 ΜΕΘ που έχει θέσει η κυβέρνηση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.