ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Ανοιχτά τα κομμωτήρια - Με αυτό τον κωδικό στο 13033 μπορείτε να πάτε

Lockdown: Ανοιχτά τα κομμωτήρια - Με αυτό τον κωδικό στο 13033 μπορείτε να πάτε
INTIME

LockdownΣε γενικευμένο lockdown μπήκε από σήμερα το πρωί και για τρεις εβδομάδες η χώρα - Παράταση δόθηκε για δύο ημέρες σε κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής - Το SMS που θα πρέπει να στείλετε

Για δύο ακόμη ημέρες θα παραμείνουν ανοιχτά τα κουρεία, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, που βάζουν λουκέτο το βράδυ της Κυριακής, αντί για σήμερα, όπως τα υπόλοιπα καταστήματα.

Σε κανονική λειτουργία λοιπόν θα βρίσκονται τα συγκεκριμένα καταστήματα για αυτό το σαββατοκύριακο, Σάββατο 7 Νοεμβρίου και Κυριακή 8 Νοεμβρίου, ούτως ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.

Εξαιρούνται από την εν λόγω παράταση οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών που βρίσκονται εδώ και μια σχεδόν εβδομάδα σε καθεστώς αυστηρών μέτρων, ούτως ώστε να ανακοπεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Για να πάει κανείς στο κομμωτήριο ωστόσο, θα πρέπει να στείλει μήνυμα στο 13033 και να επιλέξει τον κωδικό 2 - μετάβαση, δηλαδή, σε εν λειτουργία κατάστημα, ενώ από τη Δευτέρα και μετά τα κομμωτήρια-κουρεία βγαίνουν από τη λίστα των ανοιχτών καταστημάτων και ο κωδικός 2 θα αφορά μόνο σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων.

Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Το SMS στο 13033 (που είναι δωρεάν από όλους τους παρόχους) πρέπει να είναι της μορφής:

Χ [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Forma.gov.gr: Το SMS στο 13033, η δήλωση και τα απαραίτητα έγγραφα - Έτσι θα κινηθείτε