ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.! Αρνητές του κορονοϊού καλούν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Lockdown: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.! Αρνητές του κορονοϊού καλούν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΕπιμένουν οι αρνητές κατά του κορονοϊού, να μην συμμορφώνονται, δημιουργώντας ξανά ομάδες μέσω των social media με κύριο στόχο αυτή την φορά την δημιουργία πορειάς στο Σύνταγμα.

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες από συγκριμένες ομάδες στο facebook μήνυμα το όποιο παρακινεί τους πολίτες να συγκεντρωθούν αύριο Κυριακή (08/11) στις 17.00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, για να πραγματοποιήσουν πορεία ενάντια στον κορονοϊό.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Χιλίαδες αστυνομικοί στους δρόμους

Στο δρόμους χιλιάδες αστυνομικοί με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλη Καραμαλάκη. Εντατικούς ελέγχους πρόκειται να πραγματοποιήσουν σε όλη την χώρα για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλη Καραμαλάκη, αναστέλλονται όλες οι άδειες των αστυνομικών κατά την περίοδο του καθολικού lockdown, από αύριο Σάββατο (07/10) ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα πραγματοποιούν ελέγχους σε διάφορα σημεία της χώρας, έως την 30η Νοεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με την απόφαση του αρχηγού οι άδειες στο ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. θα χορηγηθούν μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και κυρίως για σοβαρούς προσωπικούς ή οικογενειακούς λόγους.

Ο κύριος σκοπός της αναστολλής όλων των αδειών προκύπτει για την αντιμετώπιση του κορονοϊού την τρέχουσα περίοδο.

Οι αρνητές του κορoνοϊού και της μάσκας ας έρθουν στα νοσοκομεία

Μιλώντας στο GRTimes.gr και ερωτηθείς σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα που καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη με περίπου 200 άτομα να συγκεντρώνονται μπροστά στον Λευκό Πύργο, μη τηρώντας κανέναν μέτρο ατομικής προστασίας και αποστάσεων, επισήμανε πως «αυτό που έγινε είναι έγκλημα και μεγάλη ανοησία» και έστειλε αυστηρό μήνυμα.

«Τους καλούμε για να δουν το μέγεθος της βλακείας τους να επισκεφτούν τώρα το ΑΧΕΠΑ που διακομίζονται ασθενείς σε άλλες κλινικές προκειμένου να γίνουν νέες πτέρυγες για κορoνοϊό. Στις ΜΕΘ αυτή τη στιγμή έχουμε και νέους ασθενείς, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, που δίνουν διασωληνωμένοι μάχη για τη ζωή τους. Το μέγεθος της βλακείας τους δεν το πληρώνουν μόνο οι ίδιοι, αλλά και οι διπλανοί τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος, επισημαίνοντας παράλληλα την υπευθυνότητα που χρειάζεται από όλους για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε.

Θυμίζουμε ότι την ίδια ώρα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς ασθενών από τρεις κλινικές του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά ως χώροι νοσηλείας από ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό.

Όπως είπε νωρίτερα στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, η διασπορά του κορoνοϊού στη Θεσσαλονίκη είναι μεγάλη, με τα νοσοκομεία να βρίσκονται στα όριά τους και να μετατρέπονται σε μιας νόσου. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο κ. Γιαννάκος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και εξέφρασε την ανάγκη να επιστρατευτούν και άλλα νοσοκομεία για τον κορoνοϊό, όπως το Παναγία, το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων (Λοιμωδών), καθώς και το παλιό 424. «Θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για περιστατικά κορoνοϊού για να μηνμετατραπούν σημαντικά τριτοβάθμια νοσοκομεία σε μιας νόσου», επισήμανε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Νέος πρόεδρος της Αμερικής ο Τζο Μπάιντεν