ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Νέος πρόεδρος της Αμερικής ο Τζο Μπάιντεν

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Νέος πρόεδρος της Αμερικής ο Τζο Μπάιντεν

Εκλογές ΗΠΑ – Αποτελέσματα: Σύμφωνα με τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα, ο Τζο Μπάιντεν είναι ο νικητής απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ και θα γίνει ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN, ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τη νίκη στην πολιτεία όπου γεννήθηκε, που θα του αποφέρει περισσότερους από τους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται για να νικήσει.

Η πολιτεία της Πενσιλβάνια, με τους 20 εκλέκτορες, ήταν καθοριστική για τη νίκη. Όπως μεταδίδεται στα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών έχει πλέον 273 εκλέκτορες και θεωρείται δεδομένο πως θα είναι ο νικητής.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ EURONEWS:

Ο Τζο Μπάιντεν σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες παρακολουθούσε το εκλογικό «θρίλερ» των τελευταίων ωρών μαζί με την οικογένειά του, στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ. Εκεί πληροφορήθηκε και τα νέα που τον θέλουν να είναι ο νικητής της Πενσιλβάνια, μια επικράτηση κομβική για να γίνει ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην Αμερική ετοιμάζονται για το νικητήριο διάγγελμα του Τζο Μπάιντεν, το οποίο αναμένεται αργότερα μέσα στην ημέρα. Στην τελευταία του ομιλία ο υποψήφιος των Δημοκρατικών ανέφερε πως «Ποτέ μην ξεχνάτε: Οι μετρήσεις δεν είναι απλώς αριθμοί. Εκπροσωπούν τις ψήφους και τους ψηφοφόρους, τους άνδρες και τις γυναίκες που ασκούν το θεμελιώδες δικαίωμα ακρόασης της φωνής τους».

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι οι Αμερικάνοι τού έδωσαν εντολή να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού, να ενισχύσει την οικονομία που πλήττεται, να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή και τον συστημικό ρατσισμό.

«Κατέστησαν σαφές ότι θέλουν η χώρα να συσπειρωθεί, όχι να συνεχίσει να διχάζεται», εκτίμησε, ενώ πρόσθεσε ότι ελπίζει να απευθυνθεί ξανά στους πολίτες σήμερα.

Αντιπρόεδρος η Καμάλα Χάρις

Παράλληλα με την εκλογή Μπάιντεν, στις ΗΠΑ γράφεται ιστορία και με την εκλογή της Καμάλα Χάρις ως αντιπροέδρου. Η Καμάλα Χάρις θα γίνει η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που θα έχει αυτό το αξίωμα και παράλληλα θα είναι και η πρώτη μαύρη που θα βρεθεί σε αυτή την κομβική θέση.

Η Καμάλα Χάρις ήταν γερουσιαστής της Καλιφόρνια από το 2017 και είναι κόρη μεταναστών από την Τζαμάικα και την Ινδία. Ήταν η πρώτη Ινδο-Αμερικανή και η δεύτερη μαύρη γυναίκα που είχε υπηρετήσει σαν γερουσιαστής στις ΗΠΑ και τώρα για πρώτη φορά φτάνει στο αξίωμα του αντιπροέδρου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ο Τραμπ επιμένει ότι θα είναι ο νικητής – Θα μιλήσουν οι νομικοί του εκπρόσωποι