ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα (8/11/2020): Η πιο κρίσιμη Κυριακή - Κίνδυνος να φτάσουν 3.000 από μέρα σε μέρα

Κρούσματα σήμερα (8/11/2020): Η πιο κρίσιμη Κυριακή - Κίνδυνος να φτάσουν 3.000 από μέρα σε μέρα
INTIME NEWS

Κρούσματα σήμερα (8/11/2020): Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για τη χώρα μας, καθώς τα κρούσματα, οι θάνατοι και ο αριθμός των διασωληνωμένων που ανακοινώθηκαν το Σάββατο από τον ΕΟΔΥ, προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία στους ειδικούς.

Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, ο κορονοϊός δείχνει πως έχει «επανέλθει» πολύ επιθετικά, ιδίως τις τελευταίες ημέρες, κατά τις οποίες τα κρούσματα που ανακοινώνονται, είναι σε τρομακτικά νούμερα, ενώ ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Το Σάββατο μόνο, ανακοινώθηκαν 2.556 νέα κρούσματα, ενώ σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ θανάτων και διασωληνωμένων στις ΜΕΘ, 34 και 207 αντίστοιχα, γεγονός που εγείρει ανησυχίες για τις αντοχές του συστήματος υγείας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας να ανέρχεται στις 54.809.

Ο αριθμός των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες ανέρχεται καθημερινά σε 4ψηφιο νούμερο με αποτέλεσμα το σύστημα Υγείας της χώρας να δέχεται πίεση καθώς αυξάνονται οι διασωληνωμένοι.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας κ. Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας στο ΣΚΑΪ ανέφερε «σίγουρα θα περάσουμε τα 3000 κρούσματα στη χώρα όπως πάμε», τονίζοντας παράλληλα, ότι το lockdown μπορεί να επιβραδύνει την πορεία του ιού και να αναστρέψει την εικόνα.

«Θα υπάρξει κορύφωση σε 15-20 μέρες και μετά θα επέλθει η μείωση, γύρω στα Χριστούγεννα», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες πολλοί ειδικοί έχουν αναφέρει ότι τα νούμερα των κρουσμάτων θα συνεχίζουν να έχουν αυξητική τάση καθώς τα αποτελέσματα από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν προσφάτως θα φανούν τις επόμενες δέκα ημέρες.

Λινού: Το lockdown δεν θα λύσει την εκθετική έξαρση

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού αποκάλυψε εάν οι 3 εβδομάδες, που θα διαρκέσει το lockdown, είναι αρκετές, προκειμένου να αντιμετωπιστεί δραστικά ο ιός, ή αν θα χρειαστεί να δοθεί παράταση στα μέτρα.

Μιλώντας στο Open, η κυρία Λινού ήταν ξεκάθαρη.

«Δεν αρκεί το lockdown για να σταματήσει την εκθετική έξαρση», δήλωσε.

Ακόμη, τόνισε, ότι εκτός από το lockdown πρέπει απαραιτήτως να τηρηθούν και όλα τα υπόλοιπα μέτρα, σημειώνοντας και την κρισιμότητα της διεξαγωγής πολλών τεστ.

«Βρισκόμαστε σε μία επιθετική αύξηση κρουσμάτων, δηλαδή κάθε 5-10 ημέρες διπλασιάζονται τα κρούσματα. Το επικίνδυνο είναι ότι έχουμε πάρα πολλά κρούσματα που αυξάνοντα επιθετικά. Δεν μπορώ να μιλήσω για αριθμό και κατά πόσο πολλαπλασιάζονται τα πραγματικά από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Μελέτες που υπάρχουν κυμαίνονται από 6 μέχρι 26 αλλά ο μέσος όρος πολλαπλασιασμού τους είναι 10 με 11. Δεν θα εξαρτηθεί μόνο από το lockdown αλλά και από τα άλλα μέτρα. Πρέπει να τα τηρούμε και να κάνουμε πολλαπλά τεστ», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Εφιαλτικό σενάριο για την Ελλάδα - Οι τρεις εβδομάδες ίσως γίνουν 4 μήνες!