ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Δήμος Σαρωνικού: Έκτακτα μέτρα στήριξης επαγγελματιών, επιχειρήσεων και δημοτών

Κορονοϊός - Δήμος Σαρωνικού: Έκτακτα μέτρα στήριξης επαγγελματιών, επιχειρήσεων και δημοτών

Κορονοϊός: Στη λήψη άμεσων πρωτοβουλιών και έκτακτων μέτρων προχωρεί ο Δήμος Σαρωνικού, ώστε να ενισχυθούν οι τοπικοί επαγγελματίες που έχουν διακόψει τη δρασηριότητά τους και οι επιχειρήσεις της περιοχής, των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού.

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του δημάρχου Πέτρου Φιλίππου, της εκτελεστικής επιτροπής και των επικεφαλής των συνδυασμών, στο ΔΣ αποφασίστηκε:

  • Η απαλλαγή ανταποδοτικών τελών (τελών καθαριότητας και φωτισμού και φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων).
  • Η απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.
  • Η απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων (5%).
  • Η απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων (0,5%).
  • Η αναστολή καταβολής μισθωμάτων για την ενοικίαση κυλικείων εντός των σχολικών μονάδων, των οποίων ανεστάλη η λειτουργία τους από 9η Νοεμβρίου 2020.
  • Η άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης χρεών προς τον δήμο για τους επαγγελματίες των οποίων έχει διακοπεί η επαγγελματική δραστηριότητα.
  • Επιπλέον για την ενίσχυση των οικογενειών λαμβάνεται το μέτρο της απαλλαγής από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς.

Οι ρυθμίσεις αυτές αποτελούν πλαίσιο άμεσων μέτρων στήριξης και τόνωσης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, με στόχο τον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων. Τα μέτρα στήριξης επαγγελματιών και οικογενειών αναμένεται να ψηφιστούν στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή εξήγγειλε ότι θα ενισχύσει με ανθρώπινο δυναμικό τις κοινωνικές δομές του δήμου και ιδιαίτερα την υπηρεσία «Βοήθεια στο σπίτι». Οι υπηρεσίες του δήμου έχουν ήδη προχωρήσει στην καταγραφή των κατοίκων που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν. Επίσης έχει γίνει καταγραφή των απόρων και οικονομικά αδύνατων δημοτών. Με ένα τηλεφώνημα το προσωπικό του δήμου θα καταγράφει το αίτημα και η υπηρεσία θα δίνει λύσεις σε θέματα, όπως η αγορά και παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, ειδών υγιεινής, επείγουσες συναλλαγές με το Δημόσιο κ.α.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο Pfizer: Άμεσα το συμβόλαιο με την Κομισιόν για 300 εκατ. δόσεις - Τι προβλέπει η συμφωνία