ΕΛΛΑΔΑ

Ζέρβας στο Newsbomb.gr: Η Θεσσαλονίκη προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της

Ζέρβας στο Newsbomb.gr: Η Θεσσαλονίκη προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Στα όριά του είναι το σύστημα υγείας στην Θεσσαλονίκη αφού η κατάσταση με την εξάπλωση της πανδημίας δείχνει να έχει ξεφύγει. Εδώ και λίγες ημέρες τα μέτρα έχουν αυστηροποιηθεί αλλά αυτό δεν αποτυπώνεται – τουλάχιστον όχι ακόμα – στους αριθμούς (κρούσματα, διασωληνωμένοι, νεκροί). Μιλώντας στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο δήμος προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του».

«Η δημοτική αστυνομία κάνει τη δουλειά της, ο τομέας της καθαριότητας επίσης», συμπλήρωσε ο κ. Ζέρβας. Και πρόσθεσε: «στην αρχή υπήρχε μια χαλάρωση, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες υπάρχει πειθαρχεία. Η συμβολή μου προς τους συμπολίτες μου είναι να δείξουν αλληλεγγύη στον συνάνθρωπό τους και όπως τα καταφέραμε στο 1ο κύμα να τα καταφέρουμε και τώρα».

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με την άρση των μέτρων στον χρόνο που έχει ανακοινωθεί ο κ. Ζέρβας ανέφερε: «όλα θα εξαρτηθούν από την επιτυχία ή όχι των μέτρων. Υπάρχει ψυχολογική κόπωση στους πολίτες»

Κέντρο νοσηλείας Covid-19 το «Βελλίδειο»

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μάλιστα, στην ΕΡΤ επεσήμανε ότι υπάρχει σχέδιο για να μετατραπεί το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο σε κέντρο για κορονοϊού με την τοποθέτηση κλινών. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι δεν απέχουμε και πολύ από το να ζήσουμε και στην Ελλάδα καταστάσεις όπως αυτές που έζησε η Ιταλία στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου απηύθυνε έκκληση σε όλους τους γιατρούς στη χώρα να βοηθήσουν όπως μπορούν, ενώ σημείωσε ότι είμαστε πολύ κοντά στο να στηθούν σκηνές και νοσοκομεία σε δημόσια κτήρια προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες.

Παράλληλα, μιλώντας στο Newsbomb.gr, μίλησε για μια δύσκολη «πολεμική μάχη» με τον κοινό εχθρό της πανδημίας, υπογραμμίζοντας ότι «Η κατάσταση στα νοσοκομεία μπορεί να χαρακτηριστεί ως πολεμική. Το σύστημα υγείας καταρρέει χρειάζεται άμεσα στήριξη».

Παράλληλα, ο κ. Εξαδάκτυλος έστειλε σαφές μήνυμα σχετικά με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση τονίζοντας «Τα μέτρα δεν αρκούν. Πρέπει να επιστρέψουμε στο επίπεδο των μέτρων που είμασταν τον Μάρτιο για να αντιμετωπίσουμε την πανδημίας».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ανάφερε «Θα δούμε μεγάλη αύξηση των θανάτων τις επόμενες ημέρες. Θέλω να ελπίζω πως δεν θα δούμε εικόνες Ιταλίας».

Ουρές για rapid test στο Ιπποκράτειο

Στην μάχη κατά της πανδημίας, συμβάλλει και το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου μετα το ΑΧΕΠΑ, στήθηκαν σκηνές στους εξωτερικούς χώρους του, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των υποδομών και κάλυψης των αυξημένων αναγκών που δημιουργούνται λόγω της πανδημίας.

Οι σκηνές τοποθετήθηκαν προκειμένου να διενεργούνται τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού που έχουν συμπτώματα Covid-19, ώστε να μη χρειάζεται να μπαίνουν για τον σκοπό αυτό μέσα στους χώρους του νοσοκομείου, όπως αναφέρει το GrTimes.

Με αυτό τον τρόπο ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος να υπάρξει ενδονοσοκομειακή διασπορά από ασθενείς οι οποίοι έχουν ήδη μολυνθεί.

Επίσης, κρίθηκε απαραίτητη η ανάπτυξη των πρόχειρων αυτών κατασκευών προκειμένου να μην διενεργούνται τα τεστ σε υπαίθριο ο χώρο ενόψει επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.

Ανάλογες σκηνές έχουν τοποθετηθεί εδώ και μέρες και στους εξωτερικούς χώρους του ΑΧΕΠΑ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει γιατρός νοσοκομείου - «Υγειονομικός πόλεμος άνευ προηγουμένου»