ΕΛΛΑΔΑ

Κοτανίδου στο Newsbomb.gr: Κρίσιμο το Σαββατοκύριακο για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα

Κοτανίδου στο Newsbomb.gr: Κρίσιμο το Σαββατοκύριακο για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΣτο «κόκκινο» είναι το σύστημα υγείας, με τη Θεσσαλονίκη να έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα σε κλίνες ΜΕΘ και κρούσματα. Ωστόσο όπως ανέφερε στο Newsbomb.gr, η κα. Αναστασία Κοτανίδου, Πνευμονολόγος, Εντατικολόγος και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας δεν είναι καλή και αυτό φαίνεται και από τους αριθμούς.

«Είναι λίγο νωρίς να κριθούν τα μέτρα. Επίσης θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το πρόβλημα άπτεται στην πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας. Αυτός είναι και ο λόγος που αναγκαζόμαστε να παίρνουμε συνεχώς νέα μέτρα», τόνισε μιλώντας στο Newsbomb.gr, η κα. Κοτανίδου.

Και πρόσθεσε: «Τα αποτελέσματα του lockdown της 7ης Νοεμβρίου θα φανούν την ερχόμενη εβδομάδα. Για το λόγο αυτό, το Σαββατοκύριακο θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας».

Σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με τις εισηγήσεις των ειδικών προς την κυβέρνηση σχετικά με την επέκταση της τηλεργασίας ώστε να μειωθούν οι μετακινήσεις, η πνευμονολόγος μας έκανε γνωστό ότι η επιτροπή έχει εισηγηθεί την επέκτασή της. Μάλιστα επεσήμανε ότι και ο κ. Χαρδαλίας έχει αναφέρει ότι η τηλεργασία θα πρέπει να ισχύει στο μέγιστο δυνατό όπου είναι εφικτό.

Τέλος η κα. Κοτανίδου μιλώντας στο Newsbomb.gr, απευθύνθηκε στους πολίτες τονίζοντας: «Να μην προσπαθούμε να κοροϊδέψουμε τον ιό. Δεν πρέπει εν μέσω περιοριστικών μέτρων αν συνεχίζουμε τις επισκέψεις σε σπίτια. Είναι λάθος και θα έχει επιπτώσεις».

3.038 νέα - Στους 38 οι θάνατοι, 336 οι διασωληνωμένοι

Σήμερα ανακοινώθηκαν 3.038 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 69.675, εκ των οποίων το 54,1% είναι άνδρες.

Από τα συνολικά κρούσματα, τα 4.601 (6,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 18.334 (26,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Νέο τραγικό ρεκόρ καταγράφεται στους διασωληνωμένους, καθώς 336 συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 65 έτη. Από αυτούς, οι 100 (29,8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το 81,8% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι άνθρωποι 70 ετών και άνω. Σημειώνεται ακόμη, ότι 362 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ακόμη, έχουμε 38 νέους καταγεγραμμένους θανάτους και 997 νεκρούς συνολικά στη χώρα. Εξ αυτών, οι 399 (40%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 80 έτη και το 96,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορoνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 2053166 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 106834 δείγματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Αναρτήθηκαν τα «ραβασάκια» - Κάντε ΕΔΩ την εκτύπωση από το TAXISNET