ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Εφιαλτικό σενάριο για κλείσιμο καταστημάτων από τις 18:00

Lockdown: Εφιαλτικό σενάριο για κλείσιμο καταστημάτων από τις 18:00
AP IMAGES

Lockdown - Κορονοϊός: Ιδαίτερα κρίσιμη η κατάσταση στη χώρα μας, καθώς εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, καταγράφεται καθημερινά μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, νοσηλευομένων ασθενών, διασωληνωμένων και νεκρών. Το εφιαλτικό σενάριο που εξετάζεται για τη συνέχεια.

Η Ελλάδα είναι χωρισμένη στα δύο, με τη Βόρεια Ελλάδα να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα τόσο όσον αφορά στα κρούσματα, όσο και όσον αφορά στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ενώ από τις 3 Νοεμβρίου η χώρα μπήκε σε Lockdown και από τις 13 Νοεμβρίου έχουν τεθεί σε εφαρμογή ακόμη αυστηρότερα μέτρα, με απαγόρευση της κυκλοφορίας μεταξύ 9 μμ και 5 πμ.

Εάν και εφόσον όμως, δεν πετύχει κανένα από τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί, εξετάζονται κι άλλα. Εφιαλτικά μεν, εξετάζονται δε, με πιθανό το σενάριο εγκλεισμού κατά το μισό 24ωρο. Δηλαδή, όλες οι δραστηριότητες να περιοριστούν μέχρι τις 18:00. Μετά τις 6 το απόγευμα, να κλείνουν τα πάντα και να επιτρέπεται μόνο η μετάβαση σε γιατρό ή φαρμακείο.

Κάτι τέτοιο θα είναι βεβαίως επίπονο ψυχολογικά, αφού μιλάμε για εγκλεισμό όλων, κατά τη διάρκεια της μισής ημέρας ωρολογιακά.

Και βεβαίως το σενάριο αυτό θα συντρίψει τις ήδη επιβαρυμένες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν γονατίσει από το lockdown.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Webex: Απίθανα πράγματα στην τηλεκπαίδευση! Αλλάξαν... νύχτα τον τρόπο πρόσβασης των παιδιών