ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Επιπέδωση και αισιοδοξία ή αύξηση και αγωνία - Ρεκόρ ξανά στους διασωληνωμένους;

Κρούσματα σήμερα: Επιπέδωση και αισιοδοξία ή αύξηση και αγωνία - Ρεκόρ ξανά στους διασωληνωμένους;

Κρούσματα σήμερα: Με αγωνία αναμένουμε τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα της Τετάρτης (18/11). Χθες, υπήρξε μία σταθεροποίηση στον αριθμό των μολύνσεων και κατά συνέπεια αισιοδοξία σε μερίδα της επιστημονικής κοινότητας, ότι τα μέτρα του lockdown άρχισαν να αποδίδουν.

Τα 2.422 κρούσματα σε 23.954 τεστ της Τρίτης 17 Νοεμβρίου συνιστούν μια φαινομενικά καλύτερη εικόνα, σε σχέση με τα 3.602 κρούσματα σε 25.217 τεστ που είχαν γίνει την προηγούμενη Τρίτη, σύμφωνα με τον καθηγητή μικροβιολογίας κ. Αλκιβιάδη Βατόπουλου, ο οποίος τόνισε στο Newsbomb.gr ότι, «οι καμπύλες δείχνουν ότι ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων έχει αρχίσει να μικραίνει από τις 7 Νοεμβρίου, η καμπύλη είναι λιγότερο κατακόρυφη, έχει γίνει σχεδόν οριζόντια. Πρέπει λοιπόν να περάσει και αυτή η βδομάδα και σταδιακά θα αρχίσουμε να βλέπουμε μία επιπέδωση. Αυτή η επιπέδωση ωστόσο, φαίνεται ήδη και σε αριθμούς».

Παρόλα αυτά, ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στο Newsbomb.gr τόνισε ότι πρέπει να δούμε μείωση στον ο αριθμό των διασωληνωμένων στη χώρα για να πούμε ότι έχουμε μια θετική εικόνα.

Χθες, υπενθυμίζεται ότι σημειώθηκε «μαύρο» ρεκόρ διασωληνωμένων, οι οποίοι ανέρχονται σε 443. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 ήταν την Τρίτη 63, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 1.228 θάνατοι.

Σήμερα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα κρούσματα αναμένονται να ξεπεράσουν τις 3.000.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ποιες περιοχές θα σαρώσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες