ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη - Έρχονται νέα μέτρα στη Β. Ελλάδα

Κορονοϊός: Σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη - Έρχονται νέα μέτρα στη Β. Ελλάδα
INTIME

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη τηλεσύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια με θέμα την ραγδαία αύξηση στα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Είναι σαφές ότι πάνω στο τραπέζι της κρίσιμης συζήτησης δεν βρίσκονται απλώς οι προτάσεις στις οποίες από εβδομάδος έχουν προχωρήσει οι ειδικοί.

Άλλωστε από το πρωί της Τετάρτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα ΗΑΕ, μαζί με την μικτή τασκ φορς που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ανέλυσαν διεξοδικά την αποτελεσματικότητα όλων των διαθέσιμων όπλων, προκειμένου να επιτευχθεί το καθοριστικό χτύπημα στην επέλαση του Covid-19.

Στο τραπέζι βρίσκονται προτάσεις για ακόμη πιο σκληρό lockdown και νέα μέτρα, καθώς έχει σημάνει για ακόμη μία φορά συναγερμός μετά την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων ειδικά στη Θεσσαλονίκη, τα οποία χτες ήταν σχεδόν διπλάσια (905) από αυτά της Αθήνας (564).

Σε κάθε περίπτωση πάνω στο τραπέζι η βεντάλια των εισηγήσεων περιλαμβάνει το σκληρότερο όπως περιγράφεται lockdown στη Θεσσαλονίκη, με:

  • Αύξηση της χρονικής διάρκειας της απαγόρευσης στις μετακινήσεις,
  • Πιθανή μείωση των ενεργών κωδικών στα SMS, ακόμη και κατά τις ελεύθερες ώρες,
  • Επαναξιολόγηση του επιπέδου των περιορισμών για τις μετακινήσεις εκτός νομού.

Στο πλέγμα των νέων μέτρων περιλαμβάνεται και το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων για να περιοριστεί η επίδραση στην διασπορά του κορονοϊού που μπορεί να επιφέρει η κινητικότητα που καταγράφεται με αυξανόμενη.

Είναι επίσης σαφές ότι στο ίδιο τραπέζι, πέραν της ενδελεχούς ανάλυσης της κατάστασης στην Θεσσαλονίκη θα γίνει και μια προβολή των δεδομένων για την εξέλιξη της κατάστασης σε ακόμη έξι περιφερειακές ενότητες, όπως είναι τα Γρεβενά, η Πέλλα, η Δράμα, η Φλώρινα, και ο Έβρος. Δεν ήταν τυχαία η διακριτή αναφορά του υπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια την οποία έκανε κατά την ενημέρωση της Τετάρτης μετά την σχετική προτροπή του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Σχεδιάζει χτύπημα κατά της Ελλάδας; Πανέτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις - «Ξυπνούν» οι σύμμαχοι