ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αρνούνται να δώσουν κλίνες οι ιδιωτικές κλινικές - Με επίταξη απειλεί το υπ. Υγείας

Θεσσαλονίκη: Αρνούνται να δώσουν κλίνες οι ιδιωτικές κλινικές - Με επίταξη απειλεί το υπ. Υγείας

Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκη, γέμισαν οι ΜΕΘ σε ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου, Ιπποκράτειο - Τι αναφέρει το υπ. Υγείας προς τις ιδιωτικές κλινικές

Το υπουργείο Υγείας έδωσε τελεσίγραφο το βράδυ της Πέμπτης (19/11) στις ιδιωτικές κλινικές και συγκεκριμένα μέχρι τις 21:00, ώστε να παραδώσουν άμεσα 200 κλίνες covid-19.

Σε διαφορετική περίπτωση, το υπουργείο θα προχωρήσει σε επίταξη.

Ωστόσο, την ώρα που οι ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων γεμίζουν ασφυκτικά και τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη παραμένουν στα... ύψη, οι ιδιωτικές κλινικές απαντούν... αρνητικά στο αίτημα του υπ. Υγείας.

«Από το υπουργείο μας είχαν ενημερώσει πριν από ένα μήνα ότι θα χρειαστούν επιπλέον 200 κλίνες σε ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη. Το προηγούμενο Σάββατο είχαμε σύσκεψη με τους ιδιοκτήτες αλλά αρνήθηκαν όλες οι κλινικές. Όλοι μου λένε ότι δεν μπορώ να μπερδέψω τους ασθενείς με COVID-19 με αυτούς χωρίς COVID-19. Δεν έχουμε άλλωστε, την απαραίτητη εμπειρία για κάτι τέτοιο» ανέφερε μιλώντας στο GRTimes.gr ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών Γρηγόρης Σαραφιανός.

Ακολουθεί το έγγραφο του υπουργείου Υγείας

«Θέμα «Άμεση διάθεση κλινών για ασθενείς COVID-19

Σε συνέχεια των εγγράφων και προφορικών προσκλήσεων μας και της αρνητικής μέχρι τώρα στάσης των μελών/κλινικών σας, για την εθελοντική διάθεση κλινών νοσηλείας ασθενών COVID-19, εντός της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης και λόγω των ιδιαίτερα έκτακτων και επειγουσών συνθηκών που επικρατούν από την εξάπλωση του ιού COVID-19,

σας καλούμε όπως ζητήσετε από τα μέλη σας να μας ορίσουν σήμερα μέχρι τις 21:00μμ 200 κλίνες για νοσηλεία ασθενών COVID-19 εντός της περιφερειακής ενότητας της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχιση της ομαλής νοσηλείας των νοσηλευμένων τους και η εύρυθμη λειτουργία των κλινικών τους και να αποφευχθεί η λήψη των αναγκαστικών μέτρων καθολικής επίταξης

Η ανταπόκριση των μελών σας στην τελευταία αυτή προσπάθεια συνεννόησης αποτελεί δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας και κατανόησης ότι όλοι οι πάροχοι των υπηρεσιών υγεία οφείλουν να αποδεικνύουν έμπρακτα ότι μπορούν να συμπράξουν στην προστασία της δημόσιας υγείας».

Γέμισαν οι ΜΕΘ σε ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου, Ιπποκράτειο

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε οριακό σημείο και αυτό αποτυπώνεται στους αριθμούς των ΜΕΘ που είναι κατειλημμένες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πλήρεις είναι οι ΜΕΘ Covid-19 σε ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ζητηθεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να συνδράμει και να έχει διαθέσιμη αμαξοστοιχία στη Θεσσαλονίκη ώστε να μεταφερθούν με ένα δρομολόγιο περισσότεροι ασθενείς με Covid-19 σε νοσοκομεία της Αττικής. Η αμαξοστοιχία έχει ήδη φθάσει στη Θεσσαλονίκη και διαθέτει έξι βαγόνια πούλμαν.

Την ίδια στιγμή, κρούσματα εντοπίστηκαν σε γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην περιοχή καταφθάνουν νοσηλευτές και γιατροί για να βοηθήσουν συναδέλφους τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Τριψήφιος αριθμός σε 8 Περιφέρειες - «Έκρηξη» σε Θεσσαλονίκη και Αττική