ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Η απάντηση του Νοσοκομείου Βόλου για τις σορούς εκτός ψυκτικών θαλάμων

Κορονοϊός: Η απάντηση του Νοσοκομείου Βόλου για τις σορούς εκτός ψυκτικών θαλάμων
Φωτογραφία αρχείου
InTime

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Οι εικόνες με τις σορούς εκτός ψυκτικών θαλάμων στο Νοσοκομείο Βόλου ήταν φρικιαστικές κι έκαναν τον γύρο του διαδικτύου. Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου δίνει απαντήσεις για το γιατί συνέβη αυτό και για τα μέτρα που τηρούνται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Την εικόνα που είχαμε δει σαν ταινία τρόμου στη διάρκεια του πρώτου lockdown από μεγάλες πόλεις της Ευρώπης οι οποίες μετρούσαν καθημερινά εκατοντάδες θανάτους λόγω κορονοϊού, είδαμε δυστυχώς και στην Ελλάδα.

Στο Νοσοκομείο Βόλου οι ψυκτικοί θάλαμοι γέμισαν, δυστυχώς, από αποθανόντες συμπολίτες μας και έτσι υπήρξαν σοροί που έμειναν εκτός.

Το θέμα πήρε διαστάσεις, το πρόβλημα άλλωστε γενικότερα με την πανδημία σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας είναι τεράστιο, με το νοσοκομείο Βόλου να επιχειρεί να δώσει απαντήσεις και διευκρινίσεις για την τρομακτική εικόνα που έκανε τον γύρο των ελληνικών media μέσα σε λίγες ώρες.

«Από λειτουργίας του, το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο» διαθέτει έξι ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους με συνθήκες διατήρησης-φύλαξης σορών. Ως συνέχεια του νεκροτομείου υπάρχει κλιματιζόμενος χώρος, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν σοροί σε περίπτωση που ο αριθμός τους υπερβαίνει τον αριθμό των θαλάμων σε θερμοκρασία χαμηλής ψύξης», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

Επίσης, υπογραμμίζεται πως την Πέμπτη (19.11) υπήρξαν 11 θάνατοι που ως τώρα έχουν αυξηθεί στους 16. Οι οκτώ σοροί έχουν παραληφθεί προς ταφή και αναμένεται κι η παραλαβή των υπόλοιπων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες από τον ΕΟΔΥ και με «με σεβασμό στα νεκρά σώματα και στις οικογένειες των άτυχων συμπολιτών μας», όπως τονίζεται.

Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου επισημαίνεται πως ο χώρος του νεκροτομείου, κατόπιν αυτοψίας του ιδίου του Διοικητή του Νοσοκομείου, είναι κλειδωμένος και πρόσβαση σ' αυτό έχει μόνο η νεκροτόμος του Νοσοκομείου κατά το πρωινό ωράριο και οι τραυματιοφορείς κατά το υπόλοιπο 24ωρο, μετά από κλήση της εφημερεύουσας του γραφείου διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

«Επιπροσθέτως, από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες συνεργασίας με το Δήμο Βόλου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, προκειμένου οι σoροί των αρνητικών σε Covid-19 συμπολιτών μας να φιλοξενούνται στο Κοιμητήριο του Δήμου Βόλου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σούπερ Μάρκετ: Αυτό είναι το νέο ωράριο – Τι ώρα ανοίγουν και κλείνουν