ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Η συγκλονιστική φωτογραφία εργαζόμενου σε μονάδα Covid

Κορονοϊός: Η συγκλονιστική φωτογραφία εργαζόμενου σε μονάδα Covid
Glomex

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Μάχη πρώτης γραμμής δίνουν όλοι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας για να βοηθήσουν τους ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον ιό. Η φωτογραφία που έγινε viral με τον κάθιδρο εργαζόμενο μετά το τέλος της βάρδιας.

Τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην Ελλάδα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού είναι τρομακτικά. Πλέον, το σύστημα υγείας έχει χτυπήσει «κόκκινο» και όσοι εργάζονται σε αυτό, προσπαθώντας να βοηθήσουν τους ασθενείς να ξεπεράσουν τη μόλυνση από τον φονικό ιό, έχουν φύγει από το στάδιο της… μάχης κι έχουν μπει σε καθεστώς πολέμου.

Γιατροί, νοσηλευτές και όλοι όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας, έχουν υπερβάλλει εαυτόν όλο αυτό το διάστημα και συνεχίζουν παρά την κόπωση, τις αντιξοότητες και τους κινδύνους που υπάρχουν καθημερινά γύρω τους. Σε αυτό τον πόλεμο, εξάλλου, ενάντια στην πανδημία δεν περισσεύει κανείς και όλοι δίνουν παραπάνω από αυτό που μπορούν για να βοηθήσουν τους ασθενείς και για να μην καταρρεύσει το σύστημα.

Ενδεικτική είναι μια φωτογραφία που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα. Ένας εργαζόμενος στον τομέα της υγείας, την ώρα που τελειώνει μια πολύωρη βάρδια, φαίνεται κάθιδρος καθώς βγάζει την ειδική στολή που φορά για να προστατευτεί όταν έρχεται σε επαφή με ασθενείς που έχουν νοσήσει από κορονοϊό.

Η καταπόνηση, σωματική και ψυχική, είναι εμφανής στον καθέναν. Σαν τον άνθρωπο της φωτογραφίας υπάρχουν εκατοντάδες καθημερινά στην Ελλάδα που δίνουν τη «μάχη» για να καταφέρει το σύστημα υγείας να κερδίσει τον «πόλεμο» με την πανδημία και να σωθούν όσο το δυνατό περισσότερες ζωές συνανθρώπων μας που μολύνθηκαν από τον ιό…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Κλείδωσε» η παράταση του lockdown - Τρόμος για νέα αρνητικά ρεκόρ