ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Χαμός σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων (pics)

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Χαμός σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων (pics)

Αν και ο κορονοϊός σαρώνει τη χώρα με τα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά να είναι τετραψήφια και τους νεκρούς να αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς, στα δικαστήρια της Ευελπίδων καταγράφηκαν σήμερα μεγάλες ουρές όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που κατέγραψε το Newsbomb.gr.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες έξω από το κτήριο 3 της πρώην σχολής Ευελπίδων, η ουρά ξεκινά πολλά μέτρα μακριά από την είσοδο του κτηρίου και συνεχίζεται και στο εσωτερικό του.

Παρά το γεγονός ότι οι πολίτες φαίνεται να τηρούν τις αποστάσεις και να φορούν μάσκες, η κατάσταση αυτή εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη καθώς δημιουργούνται συνθήκες συνωστισμού.

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Μεγιστοποιήθηκε ο κίνδυνος με την πλήρη λειτουργία ιδίως των ποινικών δικαστηρίων

Την ίδια ώρα η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) σε επιστολή στους υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης αναφέρει ότι «η πρακτική της πλήρους λειτουργίας ιδίως των ποινικών δικαστηρίων της χώρας εν μέσω πανδημίας δεν απέδωσε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την αποφυγή επιβράδυνσης της απονομής της Δικαιοσύνης ενώ μεγιστοποιήθηκε ο κίνδυνος επέκτασης του ιού COVID-19 στους εργαζόμενους στα δικαστήρια και το κοινό».

Η επιστολή εστάλη και στον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, ενώ κινοποιήθηκε και στην ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Στην επιστολή η Ένωση Εισαγγελέων αναφέρει τα εξής:

«Σε συνέχεια των από 1 και 4/11/2020 επιστολών μας, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα της επί τρεις εβδομάδες πλήρους λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας, εν μέσω σκληρών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, όπως αυτό του περιορισμού κινήσεως των πολιτών.

Σε ολόκληρη τη χώρα τα δικαστήρια λειτούργησαν τις τελευταίες εβδομάδες κανονικά, με μεγάλη συρροή εργαζομένων και κοινού, οι οποίοι δεν ήσαν εντελώς πειθαρχημένοι στις οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων, με αποτέλεσμα συχνά φαινόμενα συνωστισμού.

Αντίθετα προς τα αναμενόμενα ελάχιστες δίκες προχώρησαν, ιδίως δε στα ποινικά δικαστήρια οι περισσότεροι διάδικοι ζητούσαν και λάμβαναν αναβολή εκδίκασης, για λόγους συναφείς με το πρόβλημα της πανδημίας.

Κατόπιν αυτών διαπιστώθηκε, ότι η πρακτική της πλήρους λειτουργίας ιδίως των ποινικών δικαστηρίων της χώρας εν μέσω πανδημίας δεν απέδωσε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την αποφυγή επιβράδυνσης της απονομής της Δικαιοσύνης ενώ μεγιστοποιήθηκε ο κίνδυνος επέκτασης του ιού COVID-19 στους εργαζόμενους στα δικαστήρια και το κοινό».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τι θα πει για κορονοϊό, παράταση lockdown και Χριστούγεννα