ΕΛΛΑΔΑ

Σύνταγμα: Μικροένταση σε συγκέντρωση γυναικών για την έμφυλη βία

Σύνταγμα: Μικροένταση σε συγκέντρωση γυναικών για την έμφυλη βία

Η 25η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος

Φωτορεπορτάζ: Λευτέρης Παρτσάλης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, συγκεντρωμένες είναι γυναίκες όλων των ηλικιακών ομάδων στην πλατεία Συντάγματος, ούτως ώστε να τιμήσουν την συγκεκριμένη ημέρα και να διαμαρτυρηθούν για την βία που υφίστανται.

Τα αυστηρά μέτρα προστασίας λόγω του Lockdown που βρίσκεται σε ισχύ, δημιούργησαν μικροεντάσεις ανάμεσα στις γυναίκες που βρίσκονταν στο σημείο -διαμαρτυρόμενες για την έμφυλη βία- με αστυνομικούς.

Στις εικόνες που εξασφάλισε ο φωτογραφικός φακός του Newsbomb.gr, απεικονίζονται περίπου δέκα γυναίκες που έχουν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για την έμφυλη βία, οι οποίες έχουν περικυκλωθεί από αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ίδιες, πολλές από τις οποίες είναι μέλη της «Συνεύλευσης 8 Μάρτη», αρνούνται να αποχωρήσουν από το σημείο, επισημαίνοντας ότι η Αστυνομία τις εμποδίζει να διαδηλώσουν για τα αυτονόητα, ενώ μέχρι στιγμής έχει γίνει μία προσαγωγή.

Οι γυναίκες δηλώνουν πως «Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να φωνάξουμε δυνατά ότι η μάσκα δεν προφυλάσσει από την πανδημία της έμφυλης βίας».

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Η Κατερίνα Σεργίδου, μέλος της «Συνεύλευσης 8 Μάρτη»:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με ελληνικό τάνκερ: Χτυπήθηκε από θαλάσσια νάρκη στη Σαουδική Αραβία