ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Φόβοι για νέα αύξηση διασωληνωμένων, ψηλά και σήμερα οι νεκροί

Κρούσματα σήμερα: Φόβοι για νέα αύξηση διασωληνωμένων, ψηλά και σήμερα οι νεκροί

Κρούσματα σήμερα: Έντονη ανησυχία επικρατεί στις υγειονομικές Αρχές της χώρας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Παγιώνεται η τάση σταθεροποίησης των νέων κρουσμάτων, ωστόσο υπάρχουν δείκτες που συνεχίζουν να προβληματίζουν έντονα επιστήμονες και κυβέρνηση.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων από τον κορονοϊό στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο ανήλθε στα 2.152 κρούσματα - ελαφρώς αυξημένος σε σύγκριση με τα στατιστικά της Τρίτης - με την επιδημιολογική εικόνα να μην επιτρέπει την άρση του lockdown στα τέλη του μήνα.

Την ίδια στιγμή, νέο αρνητικό ρεκόρ κατέγραψαν οι διασωληνωμένοι που αγγίζουν τους 600 (597 για την ακρίβεια), ενώ σε πολύ υψηλά επίπεδα κινείται και ο αριθμός των νεκρών. Και πληροφορίες αναφέρουν πως και σήμερα, τα δεδομένα θα είναι πολύ υψηλά, με τους ειδικούς να εκφράζουν φόβους πως θα σπάσει το φράγμα και των 600 διασωληνώσεων, ενώ αναμένουν πως θα διατηρηθεί σε επίπεδα υψηλά από 80 έως 100 ο αριθμός των θανάτων, για αρκετά ακόμα 24ωρα...

«Είναι εμφανές πλέον σε όλους ότι το ΕΣΥ, είτε έχει να κάνει με τις ΜΕΘ, είτε έχει να κάνει με τις απλές κλίνες, πιέζεται παντού, όμως αντέχει» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Σχολιάζοντας τον μεγάλο αριθμό των νεκρών από την Covid-19 το τελευταίο 24ωρο, καθώς έχασαν τη ζωή τους 87 ακόμη άνθρωποι, ο κ. Κικίλιας είπε ότι «είναι φανερό πλέον σε όλους πόσο επικίνδυνος, πόσο θανατηφόρος είναι αυτός ο ιός».

Ένα ανησυχητικό στοιχείο το τελευταίο 24ωρο είναι ο δείκτης θετικότητας του κορoνοϊού, ο οποίος επανήλθε σε διψήφιο αριθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, το προηγούμενο 24ωρο διενεργήθηκαν 31.013 τεστ εκ των οποίων τα 21.361 μοριακά και τα 9.652 rapid. Οι νέες μολύνσεις που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ανέρχονται σε 2.152.

Ο δείκτης θετικότητας με βάση τους μοριακούς ελέγχους διαμορφώνεται στο 10%, δηλαδή τα 10 από τα 100 δείγματα που έγιναν ήταν θετικά. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ υψηλό, καθώς το όριο συναγερμού για του δείκτη θετικότητας τοποθετείται στο 4%.