ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Έμεινε από φιάλες οξυγόνου το νοσοκομείο Δράμας» - Διαψεύδει η διοίκηση

Κορονοϊός: «Έμεινε από φιάλες οξυγόνου το νοσοκομείο Δράμας» - Διαψεύδει η διοίκηση
INTIME / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου Δράμας έχουν καταγραφεί την τελευταία εβδομάδα.

Το νοσοκομείο Δράμας είναι στα «κόκκινα», σύμφωνα όσα είπε το πρωί της Πέμπτης στο Mega ο Περιφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Παπαδόπουλος.

Όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης, δημιουργώντας τρεις νέες Covid κλινικές και με τον αριθμό των εισαχθέντων να ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, το κλειστό σύστημα τροφοδοσίας οξυγόνου έχει φτάσει στα όριά του.

Προσπάθησαν να ενισχύσουν την κατάσταση με τις ατομικές φιάλες οξυγόνου, οι οποίες ωστόσο δεν είναι ανεξάντλητες.

Από το κλειστό σύστημα τροφοδοσίας το προηγούμενο διάστημα, η κατανάλωση ήταν μεταξύ 400 και 500 λίτρων το 24ωρο, ενώ τώρα η ανάγκη είναι για 2.000 λίτρα ημερησίως, πέραν των ατομικών συσκευών.

Εντός της ημέρας αναμένεται πάντως, να γίνει η παραλαβή από το εξωτερικό 65 φιαλών μικρών και μεγάλων.

Δείτε τι είπε ο Περιφερειάρχης Δράμας:

Διαψεύδει η διοίκηση του νοσοκομείου

Διαψεύδει τις αναφορές για πρόβλημα με το οξυγόνο στο Νοσοκομείο Δράμας η διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος, τονίζοντας ότι «κανένα απολύτως πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε με την απαραίτητη παροχή οξυγόνου σε Κλινική COVID. Όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο νοσοκομείο μας έχουν την απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική φροντίδα».

Η διοίκηση εξηγεί, ότι η παρέμβαση στην οποία έχει ήδη προβεί το νοσοκομείο και για την οποία χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια ΑΜΘ με τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών, «αφορά στην αύξηση της παροχής οξυγόνου του υποσταθμού από 14-18m3/h σε 2*25m3/h στην Κλινική COVID 2, προκειμένου να υπάρχει ενίσχυση της υφιστάμενης παροχής».

Όπως προσθέτει, για να επιτευχθεί αυτό και με γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια για τους ασθενείς της συγκεκριμένης Κλινικής, «προμηθευόμαστε φιάλες οξυγόνου προκειμένου να παρασχεθεί οξυγόνο στους νοσηλευόμενους για το χρονικό διάστημα της μίας ώρας που θα χρειαστεί για την αναβάθμιση του υποσταθμού».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός -«Βόμβα» Σαρηγιάννη στο Newsbomb.gr: Oύτε 7, ούτε 14 Δεκέμβρη -Τότε θα γίνει άρση lockdown

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Μέδουσα 10»: Αντιτουρκικό τείχος στη Μεσόγειο – Μήνυμα από Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο, Γαλλία, Εμιράτα