ΕΛΛΑΔΑ

Πρύτανης ΑΠΘ: Μειωμένο κατά 50% το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης - Ταβάνι τα 300 κρούσματα

Πρύτανης ΑΠΘ: Μειωμένο κατά 50% το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης - Ταβάνι τα 300 κρούσματα
INTIME

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, δήλωσε πως υπάρχει μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης κατά 50% και πρόσθεσε πως οι μετρήσεις δείχνουν πως είναι περίπου ίδιο με εκείνο της 6ης Νοεμβρίου.

«Φαίνεται ότι η κατάσταση αρχίζει να βελτιώνεται αισθητά. Το επιδημιολογικό αντίκρυσμα θα έρθει μετά από τρεις τέσσερις μέρες», είπε ο κ. Παπαϊωάννου, αναφέροντας πως η Θεσσαλονίκη είναι στην πτώση και στην οριζοντίωση της καμπύλης.

«Την Τετάρτη 25/11 οι μέσες τιμές του ιικού φορτίου ήταν κατά 50% μειωμένες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πρύτανη, το διάστημα 7 - 14 Δεκεμβρίου τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη θα πέσουν στα 300, με τον αριθμό αυτό να είναι το «ταβάνι», όπως είπε. Αριθμός ιδιαίτερα ικανοποιητικός, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην έκθεση του ΕΟΔΥ για την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, η Θεσσαλονίκη κατέγραψε τα 633 από τα 2.152 κρούσματα.

Όπως εξήγησε, τα κρούσματα είναι ανάλογα και με τον αριθμό των τεστ που διεξάγονται, τονίζοντας πως βρισκόμαστε στην «οριζοντίωση των κρουσμάτων». Τέλος, αναφορικά με την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, δηλαδή το διάστημα 7 - 14 του μήνα, ο κ. Παπαϊωάννου είπε χαρακτηριστικά: «Κοντά στα 300 κρούσματα ή με ταβάνι τα 300... Δεν χαλαρώνουμε».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός -«Βόμβα» Σαρηγιάννη στο Newsbomb.gr: Oύτε 7, ούτε 14 Δεκέμβρη -Τότε θα γίνει άρση lockdown