ΕΛΛΑΔΑ

Κορoνοϊός - Αυτοψία Newsbomb.gr: Εικόνες συνωστισμού στα λεωφορεία

Κορoνοϊός - Αυτοψία Newsbomb.gr: Εικόνες συνωστισμού στα λεωφορεία

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Οι αστυνομικοί πραγματοποιούν ελέγχους από το πρωί σε πολίτες και οδηγούς στο κέντρο της Αθηνάς.

Τα νέα μέτρα στην Αττική για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού βρίσκονται σε ισχύ, με την Αστυνομία να προχωρά σε αρκετούς ελέγχους

Η πλειοψηφία των πολιτών τηρεί τα μέτρα για τον περιορισμό μετάδοσης της διασποράς του ιού, φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις. Ωστόσο, παρατηρήθηκαν εικόνες συνωστισμού στα μέσα μεταφοράς σήμερα το πρωί (26/11) όπως θα δείτε και στις παρακάτω εικόνες.

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ένα 24ωρο

Αρνούνται να συμμορφωθούν στα νέα μέτρα λόγω lockdown, πολλοί συμπολίτες μας, καθώς από τα ξημερώματα της Τρίτης έως τα ξημερώματα της Τετάρτης τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. έχουν προχωρήσει σε δεκάδες χιλιάδες ελέγχους και έχουν κάνει δεκάδες συλλήψεις.

Οι εκτεταμένοι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. γίνονται όλο και περισσότεροι, φέρνοντας στην επιφάνεια αρκετούς από τους λεγόμενους αρνητές.

Συγκεκριμένα, σε ένα εικοσιτετράωρο πραγματοποιήθηκαν 54.776 έλεγχοι με 2.006 πρόστιμα, εκ των οποίων τα 1.419 για άσκοπη μετακίνηση (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Στερεά Ελλάδα στις πρώτες θέσεις όπως είναι φυσικό).

Μόνο για τη μάσκα επιβλήθηκαν 521 πρόστιμα, ενώ έγιναν 61 συλλήψεις για παραβίαση της απαγόρευσης λειτουργιάς καταστημάτων.

Την ανάγκη να υπάρχει αποφασιστικότητα και απόλυτη συμμόρφωση με τα υγειονομικά μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το νέο κύμα της μετάδοσης του ιού, τόνισε νωρίτερα, από τη Δράμα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Χρειάζεται να κάνουμε αυστηρότερους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων απέναντι σε κάποιους λίγους ασυνείδητους ή σε εκείνους τους ανόητους που παράγουν θεωρίες συνωμοσίας και τώρα τα βρίσκουν μπροστά τους όλα και όλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Αυτή η κοινή προσπάθεια θα δώσει τη δυνατότητα στο σύστημα υγείας να έχει ένα περιθώριο δέκα ημερών για να μπορέσει να διαχειριστεί αυτό το μεγάλο κακό που βρήκε και την πόλη της Δράμας», σημείωσε και πρόσθεσε: «Θα τρέξουμε μαζί όλα τα ζητήματα. Θα είμαστε μπροστάρηδες. Έχουμε πολλή δύναμη, έχουμε αποφασιστικότητα και θέλουμε συνεργασία για να σταματήσουμε τον ιό» πρόσθεσε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός -«Βόμβα» Σαρηγιάννη στο Newsbomb.gr: Oύτε 7, ούτε 14 Δεκέμβρη -Τότε θα γίνει άρση lockdown