ΕΛΛΑΔΑ

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Οδεύει προς το τέλος της η πολύκροτη δίκη

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Οδεύει προς το τέλος της η πολύκροτη δίκη

Προς το τέλος της οδεύει η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης της απαγωγής του Κρητικού επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, που είχε ξεκινήσει πριν μία βδομάδα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Την Παρασκευή (27/11) ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων ενώ την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου ο εισαγγελέας θα ανακοινώσει την πρότασή του και στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποφασίσει.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθονται οι 12 κατηγορούμενοι που ήδη έχουν καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο από 11 έως 26 έτη, κατά περίπτωση.

Το περασμένο Σάββατο, ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων ωστόσο εξαιτίας ωραρίου σταμάτησαν και συνεχίστηκαν την περασμένη Δευτέρα.

Ο Κρητικός επιχειρηματίας, κατά την πρώτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας αναφέρθηκε στο πώς τον σταμάτησαν και τον ακινητοποίησαν στον δρόμο αλλά και για την πολύμηνη παραμονή του σε διάφορα κρησφύγετα.

Μάλιστα, ο ίδιος επεσήμανε πως κατά τη διάρκεια της κράτησής του ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός και προστάτευε τον εαυτό του με το να μη ζητά να μαθαίνει πολλά πράγματα.

Για τους απαγωγείς του επανέλαβε όλα όσα είχα αναφέρει και στην κατάθεσή του στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Μίλησε με πολύ καλά λόγια σχεδόν για όλους καθώς επεσήμανε πως όλοι του συμπεριφέρονταν πάρα πολύ ευγενικά.

Στάθηκε μάλιστα σε τρία με τέσσερα άτομα τα οποία τον υποστήριζαν αρκετά και γι’ αυτούς είπε πως τον βοήθησαν να παραμείνει υγιής τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Τέλος, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, ζήτησε από το δικαστήριο να δείξει μεγάλη επιείκεια στους κατηγορούμενους που έχουν δείξει ειλικρινής μεταμέλεια.

Μάλιστα, όταν ο πρόεδρος της έδρας τον ρώτησε για ποιο λόγο μιλάει με τόσο όμορφα λόγια για τους απαγωγείς του εκείνος απάντησε πως όποιος δεν έχει γεννηθεί κακούργος έχει το συναίσθημα της συμπόνιας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Οι 18 περιοχές με το υψηλότερο φορτίο – Ανησυχία και για τη Δυτική Ελλάδα