ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Αγωνία για να μειωθεί ο αριθμός - «Μάχη» για τους διασωληνωμένους

Κρούσματα σήμερα: Αγωνία για να μειωθεί ο αριθμός - «Μάχη» για τους διασωληνωμένους
INTIME

Κρούσματα σήμερα: Κορυφώνεται η αγωνία για τον περιορισμό των κρουσμάτων, όμως η μεγάλη μάχη εξακολουθεί να αφορά στη μείωση των διασωληνωμένων. Πότε αναμένουν πτώση οι λοιμωξιολόγοι;

Ιδιαίτερα κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός, αν και μειούμενος τις τελευταίες ημέρες.

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους λοιμωξιολόγους, είναι o διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των διασωληνωμένων με Covid ασθενών. Την Παρασκευή 27/11 οι διασωληνωμένοι ανέρχονταν στους 607, ενώ οι νεκροί ξεπέρασαν τις 2.100 στη χώρα μας, με τους περισσότερους θανάτους -από την αρχή της πανδημίας- να καταγράφονται τον Νοέμβριο.

Άλλωστε, τα επιδημιολογικά δεδομένα θα καθορίσουν τις εισηγήσεις των ειδικών προς την κυβέρνηση, που θα λάβει αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα.

Οι 18 περιοχές με επιβεβαρυμένο ιικό φορτίο - Πού χρειάζεται προσοχή

Παρά την εδώ και τρεις εβδομάδες εφαρμογή του lockdown, υπάρχουν ακόμη περιοχές στη χώρα, που είναι πολύ επιβαρυμένες, ειδικά τα τελευταία 24ωρα. Σε αυτές αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως εξήγησε, υπάρχουν περιοχές που είναι πολύ επιβαρυμένες και χρειάζονται ακόμα πιο πιστή εφαρμογή των μέτρων προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα και να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα λόγω κορονοϊού.

Οι περιοχές αυτές είναι οι Πέλλα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Φλώρινα, Πιερία, Ημαθία, Σέρρες, Λάρισα, Κιλκίς, Χαλκιδική, Μαγνησία, Ξάνθη, Καρδίτσα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη και Τρίκαλα. «Είναι οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα, ανεξάρτητα από τη συνολική καμπύλη που δείχνει την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα. Αστοχίες και κακή εφαρμογή των μέτρων σε περιοχές που τώρα δείχνουν σε καλύτερη κατάσταση, μπορεί να τις φέρει εύκολα στην ίδια θέση με αυτές τις ενότητες που αναφέραμε», σχολίασε ο υφυπουργός.

Τα κρούσματα που είχαν οι 18 ενότητες την Παρασκευή

545 Θεσσαλονίκη
106 Λάρισα
97 Σέρρες
80 Μαγνησία
73 Χαλκιδική
73 Πέλλα
70 Πιερία
65 Ημαθία
51 Καβάλα
46 Ξάνθη
40 Δράμα
39 Κιλκίς
34 Φλώρινα
26 Έβρος
20 Καρδίτσα
19 Τρίκαλα
15 Γρεβενά
12 Ροδόπη

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε την ανησυχία του και για την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου τα τελευταία 24ωρα σε συγκεκριμένες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Μίλησε συγκεκριμένα για την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, λέγοντας πως «η πιστή τήρηση των μέτρων είναι επιβεβλημένη για τα επόμενα 24ωρα».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, υπογράμμισε επίσης πως τα επόμενα 24ωρα είναι εξαιρετικά κρίσιμα. «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Ο ιός εκμεταλλεύεται κάθε απροσεξία για να εξαπλωθεί. Πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση», υπογράμμισε και αναφέρθηκε ακολούθως στη συζήτηση που γίνεται για άρση των μέτρων ως έναν βαθμό στις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Έτσι «λαδώνει» τους Ευρωπαίους – Μοιραία για τον Ελληνισμό η Ε.Ε. της Γερμανίας