ΕΛΛΑΔΑ

Νέο αίτημα του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ για εξηγήσεις

Νέο αίτημα του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ για εξηγήσεις

Το αίτημά του να δώσει εξηγήσεις στον Οικονομικό Εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη επανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, καθηγητής Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος είχε κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου στην υπόθεση των καταγγελιών περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.

Το πρωί οι δικηγόροι του κ. Γεωργίου επισκέφθηκαν τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε ζητώντας του να δώσει εντολή στον κ. Πεπόνη προκειμένου να λάβει εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα με τους παραστάτες του κ. Γεωργίου επισκέφθηκαν τον κ. Πεπόνη για να του ζητήσουν αντίγραφα της Δικογραφίας, αλλά εκείνος αρνήθηκε με το σκεπτικό ότι ο κ. Γεωργίου έχει χάσει πλέον την ιδιότητα του υπόπτου με τη διαβίβαση του φακέλου της δικογραφίας στη Βουλή. Η στάση, όμως, αυτή του οικονομικού εισαγγελέα, όπως υποστηρίζουν έγκριτοι νομικοί εγείρει ερωτήματα, καθώς έχει ήδη προηγηθεί σχετική παραγγελία του επόπτη του οικονομικού εγκλήματος, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκου Παντελή, να συνεχιστεί η έρευνα με τις έγγραφες εξηγήσεις του κ. Γεωργίου για την υπόθεση.