ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός-Σύψας: Πότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για κάποια χαλάρωση των μέτρων

Κορονοϊός-Σύψας: Πότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για κάποια χαλάρωση των μέτρων
INTIME

Κορονοϊός-Όλες οι ειδήσεις: Ο καθηγητής Νίκος Σύψας εκτίμησε ότι δεν βλέπει πιθανό να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Δεκεμβρίου.

Παρόμοια ήταν η εκτίμηση του καθηγητή λοιμωξιολογίας και για λιανεμπόριο και για την εστίαση.

«Η εκτίμησή μου είναι πως δεν ανοίξει τίποτα στις 7 του μηνός. Ούτε τα σχολεία. Μακάρι να υπάρχει γρήγορη αποκλιμάκωση αλλά με τα τωρινά δεδομένα δεν το πιστεύω» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Σύψας τόνισε πως τα κρούσματα παρουσιάζουν μία σημαντική μείωση το τελευταίο διάστημα, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους διασωληνωμένους και γι’ αυτό, θεωρεί, πως πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα.

«Χριστούγεννα θα κάνουμε και του χρόνου, δεν χάθηκε ο κόσμος. Υπάρχει μια διαφορά φάσης ανάμεσα στη πτώση κρουσμάτων και την αντίστοιχη σε διασωληνωμένους και θανάτους. Όταν θα υπάρχει κι εκεί μια ανάλογη πτώση, τότε θα μπορέσουμε να αρχίσουμε να μιλάμε για κάποια χαλάρωση των μέτρων», σημείωσε.

Ειδικά για το λιανεμπόριο είπε ότι «βλέπω ανέφικτο να ανοίξει άμεσα» καθώς προειδοποίησε ότι «θα υπάρξει συνωστισμός και διασπορά που σε 15 μέρες θα δώσει πάλι κρούσματα».

«Όσο πιο κοντά στην γιορτινή περίοδο ανοίξουμε, τόσο το καλύτερο» κατέληξε ο κ. Σύψας χαρακτηρίζοντας «σημείο υπερμετάδοσης» την εστίαση. «Το είδαμε το καλοκαίρι στα νησιά ή σε γυμναστήρια. Θα είναι πάντως το τελευταίο βήμα που θα γίνει στο άνοιγμα, αν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες», ανέφερε ο κ. Σύψας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown μέχρι τα… κάλαντα: «Κλείδωσε» και η δεύτερη παράταση - Πότε θα γίνει η άρση των μέτρων