ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αυτή είναι η μακάβρια λίστα των θανάτων στα νοσοκομεία

Κορονοϊός: Αυτή είναι η μακάβρια λίστα των θανάτων στα νοσοκομεία
InTime

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Θλιβερή πρωτιά για τα νοσοκομεία της Περιφέρειας, κυρίως της Βορείου Ελλάδας, σε ό,τι έχει να κάνει με τους θανάτους λόγω του φονικού ιού. Οκτώ από τα δέκα πρώτα είναι εκτός Αττικής.

Το σύστημα υγείας είναι εδώ και δυο εβδομάδες στα όριά του, λόγω της δύσκολης κατάστασης που προκλήθηκε από την έξαρση του κορονοϊού. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει χτυπήσει πολύ σκληρά την Ελλάδα και έχει προκαλέσει εκθετική αύξηση τόσο στον αριθμό των διασωληνωμένων όσο και σε αυτό των νεκρών.

Ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, η κατάσταση είναι δραματική με τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών να έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος. Όπως αναφέρεται, μάλιστα, σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Open», το ΑΧΕΠΑ είναι το νοσοκομείο που έχει καταγράψει τα περισσότερα θύματα από τον κορονοϊό στη χώρα.

Ακολουθεί το νοσοκομείο «Σωτηρία», ενώ είναι ενδεικτικό πως από τα πρώτα δέκα νοσοκομεία της μακάβριας λίστας, τα οκτώ είναι εκτός Αττικής.

Η κορυφή της «μαύρης» λίστας

«ΑΧΕΠΑ» 185 νεκροί

«Σωτηρία» 126 νεκροί

Νοσοκομείο Σερρών 92 νεκροί

«Ευαγγελισμός» 91 νεκροί

Νοσοκομείο Έδεσσας 69 νεκροί

Νοσοκομείο Δράμας 68 νεκροί

Πολλά τα ενεργά κρούσματα

Ανησυχία επικρατεί και για τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού. Είναι ενδεικτικό πως τον Νοέμβριο καταγράφηκαν 66.126 κρούσματα κι από αυτά τα 17.000 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη. Η Αττική ακολουθεί με περίπου 14.000 κρούσματα ενώ υψηλά ποσοστά κρουσμάτων συναντά κανείς, σε σχέση με τον πληθυσμό των πόλεων, σε Σέρρες, Έδεσσα και Δράμα.

Συνεπώς τα ενεργά κρούσματα ανά πόλη είναι που προβληματίζουν ακόμα τους ειδικούς καθώς ο ιός εξελίσσεται διαφορετικά σε κάθε ασθενή και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ακόμα και επτά με δέκα ημέρες μετά την εκδήλωση της νόσου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Κλείδωσε» το διάγγελμα Μητσοτάκη: Πότε θα γίνει - Τι θα ανακοινώσει για το lockdown