ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Παράταση μέχρι τις 14 Δεκέμβρη - Τι θα γίνει με σχολεία, μπαρ, μετακινήσεις

Lockdown: Παράταση μέχρι τις 14 Δεκέμβρη - Τι θα γίνει με σχολεία, μπαρ, μετακινήσεις

Σήμερα ανακοινώνεται η παράταση του lockdown για ακόμα μία εβδομάδα - Ανακοινώθηκαν τα καταστήματα που ανοίγουν τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

Η εικόνα των κρουσμάτων, των διασωληνώσεων και των θανάτων από τον φονικό κορονοϊό, δεν αφήνει περιθώρια στην κυβέρνηση, να μην ανανεώσει το Lockdown.

Όπως είχε αναφέρει από χθες το Newsbomb.gr, οι ανακοινώσεις για την παράταση του lockdown να γίνουν σήμερα από τον εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Υπενθυμίζεται, ότι και την τελευταία φορά η παράταση μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου έγινε από τον ίδιο.

Αυτά τα καταστήματα ανοίγουν την Δευτέρα

Λίγο πριν τις ανακοινώσεις του Στέλιου Πέτσα, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξέδωσε ανακοίνωση στην αναφέρει ότι από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα super markets.

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Πώς θα ανοίξει η Οικονομία

Ο οδικός χάρτης για την επανεκκίνηση της οικονομίας, ωστόσο, δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, καθώς οι λοιμωξιολόγοι αναμένουν πως θα εξελιχθεί η πανδημία το επόμενο 7ημερο.

Αναφορικά με τα σχολεία, το άνοιγμα τους μετατίθεται για μετά τις γιορτές και μάλλον το ίδιο θα συμβεί και με την εστίαση.

Για το λιανικό εμπόριο έχει πέσει στο τραπέζι να ανοίξουν πρώτα τα μικρά καταστήματα και έπειτα τα εμπορικά κέντρα, με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Από τη Δευτέρα θα λειτουργήσουν τα εποχιακά καταστήματα, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα και στα σούπερ μάρκετ να πωλούν χριστουγεννιάτικα είδη. Μαζί θα ανοίξουν και τα κομμωτήρια.

Μάλιστα, όπως τόνισε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να έρθει το εμβόλιο στη χώρα μας.

Τέλος, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι μετακινήσεις δεν θα επιτρέπονται από νομό σε νομό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση lockdown: Αυτά τα καταστήματα ανοίγουν την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου