ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά σχολεία: Δεν ανοίγει καμία βαθμίδα - Τι φοβούνται οι λοιμωξιολόγοι

Κλειστά σχολεία: Δεν ανοίγει καμία βαθμίδα - Τι φοβούνται οι λοιμωξιολόγοι
INTIME

Κλειστά σχολεία: Την αντίθεσή τους στο άνοιγμα των σχολείων τις επόμενες ημέρες εκφράζουν οι λοιμωξιολόγοι. Τι εισηγήθηκε η Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας γθιοα

Αντίθετη με το άνοιγμα των σχολείων είναι η επιτροπή λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδρίασε το βράδυ της Πέμπτης, κρίνοντας ότι τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα δεν δικαιολογούν την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την επόμενη εβδομάδα, εξετάζοντας το κατά πόσο θα πρέπει, να ανοίξουν τα σχολεία για λίγες ημέρες μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Υπενθυμίζεται, ότι προηγούμενες πληροφορίες έκαναν λόγο για άνοιγμα των νηπιαγωγείων και δημοτικών στις 7 Δεκεμβρίου, σενάριο που ακυρώθηκε από την πραγματικότητα, καθώς την Πέμπτη 03/12 ανακοινώθηκε η παράταση του γενικού Lockdown και των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους, η εικόνα της χώρας αυτή τη στιγμή, όσον αφορά στα κρούσματα, δεν δικαιολογεί και δεν επιτρέπει το άνοιγμα των σχολείων.

Η νέα εισήγηση της επιτροπής θα δείξει τον δρόμο για το τι μέλλει γενέσθαι, καθώς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μία μέρα νωρίτερα, ξεκαθάρισε, πως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, για όσο το λένε οι ειδικοί.

Κατά το κλείσιμο της συζήτησης στο 31ο ετήσιο Greek Economic Summit του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην τηλεκπαίδευση, λέγοντας πως «έναν χρόνο πριν, δεν θα πιστεύαμε πως κάθε μία σχολική τάξη, από τα νηπιαγωγεία ως τα πανεπιστήμια, θα λειτουργεί ηλεκτρονικά». Ευχαρίστησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και κατέληξε λέγοντας πως «θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί, αλλά όταν γυρίσουμε στις φυσικές τάξεις, θα ξέρουμε ότι έχουμε πια την υποδομή για την ψηφιακή εκπαίδευση».

Διχασμένοι οι ειδικοί - Τι φοβούνται

Για το ζήτημα μίλησε στο Newsbomb.gr η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα. Η κυρία Γκάγκα εμφανίστηκε διστακτική, λέγοντας ότι θα πρέπει να περιμένουμε τα δεδομένα, από την επιτροπή των επιστημόνων. «Υπάρχουν φωνές από την Θεσσαλονίκη που λένε ότι μαζεύονται οι γονείς στα σχολεία και είναι ένας τόπος διασποράς της νόσου», συμπλήρωσε.

Ακόμη, ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής, Μάριος Λαζανάς, δήλωσε διχασμένος, καθώς όπως τόνισε, υπάρχει πρόβλημα στη χώρα μας, ενώ ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, εκτίμησε ότι η συζήτηση, όπως φαίνεται, μετατίθεται για τις 14 Δεκεμβρίου. Κατά τον καθηγητή, δεν υπάρχει βελτίωση και παγίωση των επιδημιολογικών δεδομένων, για να κλείσει το θέμα.

«Είμαι διχασμένος, δηλαδή πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα με τα σχολεία. Εγώ έχω πολλές οικογένειες εδώ στην Αθήνα που έχουν προσβληθεί από τον ιό και έχει έρθει από τα σχολεία το πρόβλημα», είπε.

Την άποψη ότι θα πρέπει τα σχολεία να ανοίξουν με το νέο έτος έχει εκφράσει και η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας πως ο κίνδυνος δεν είναι τα παιδιά, αλλά οι γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, που κυκλοφορούν, για να πάνε τα παιδιά στο σχολείο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.