ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Έτσι θα λειτουργούν τα εποχιακά καταστήματα από Δευτέρα 07/12 - Τα ωράρια και οι κανόνες

Lockdown: Έτσι θα λειτουργούν τα εποχιακά καταστήματα από Δευτέρα 07/12 - Τα ωράρια και οι κανόνες
INTIME

Lockdown: Τις ανακοινώσεις για το πώς και ποιες ώρες θα λειτουργούν τα καταστήματα με εποχιακά είδη, που θα ανοίξουν τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, έκανε ο ΓΓ Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ο κ. Σταμπουλίδης, κατά την επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, την Παρασκευή 04/12, ανακοίνωσε την περιορισμένη και σαφώς προσδιορισμένη διάρκεια λειτουργίας των καταστημάτων με εποχιακά είδη.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σταμπουλίδης:

Τη Δευτέρα ανοίγουν οι εξής κατηγορίες καταστημάτων:

  • Λιανικό εμπόριο φωτιστικών διατάξεων των τύπων που χρησιμοποιούνται στα χριστουγεννιάτικα δέντρα με ΚΑΔ/47.59.56.16
  • Λιανικό εμπόριο απομιμήσεων χριστουγεννιάτικων δέντρων με ΚΑΔ/47.65.67.02
  • Λιανικό εμπόριο εορταστικών ειδών γενικά με ΚΑΔ/47.65.67.06
  • Λιανικό εμπόριο εορταστικών, αποκριάτικων και άλλων ψυχαγωγικών ειδών κλπ με ΚΑΔ/47.65.67.07
  • Τα προϊόντα που εντάσσονται στους παραπάνω 4 ΚΑΔ μπορούν να πωλούνται και από τις Υπεραγορές Τροφίμων (σουπερ μάρκετ).
  • Επιχειρήσεις που διαθέτουν τους παραπάνω ΚΑΔ ως δευτερεύοντες απαγορεύεται να πωλούν τα εν λόγω προϊόντα.
  • Επίσης δεν επιτρέπεται η μεταβολή στοιχείων ως προς τον πρωτεύοντα ΚΑΔ μέσω της φορολογικής διοίκησης, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων.

Οι κανόνες για τη λειτουργία των παραπάνω καταστημάτων θα έχουν διάρκεια ισχύος, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου έως την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021.

Το ωράριο των καταστημάτων θα ξεκινά στις 7 το πρωί και θα λήγει στις 8.30 το βράδυ.

Για την μετάβαση στο κατάστημα απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης ή και χειρόγραφη βεβαίωση για μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ).

Στα καταστήματα που θα λειτουργήσουν από τις 7 Δεκεμβρίου ορίζεται ως υποχρεωτική η αναλογία 4 ατόμων ανά 100 τ.μ, ενώ για όσα είναι πάνω από 100 τ.μ. ισχύει η αναλογία ενός ατόμου ανά 15 τ.μ.

Επίσης, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο από το προσωπικό όσο και από τους καταναλωτές και επισκέπτες και η τήρηση της απόστασης των 2 μέτρων μεταξύ των ατόμων.

Ακόμη, συνίσταται η αποφυγή χρήσης ανελκυστήρων. Αν η χρήση τους θεωρηθεί ωστόσο αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο θα πρέπει να είναι της τάξεως του 40%.

Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενων κλιμάκων, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑΜεΑ, σε ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 367 στη Θεσσαλονίκη, 316 στην Αττική - Ποιες περιοχές «αναστενάζουν»