ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Δερμιτζάκης στο Newsbomb.gr: «Με αυτά τα νούμερα δεν μπορούμε να ανοίξουμε»

Κορονοϊός - Δερμιτζάκης στο Newsbomb.gr: «Με αυτά τα νούμερα δεν μπορούμε να ανοίξουμε»

Κορονοϊός: «Τα κρούσματα δεν πέφτουν όπως θα περιμέναμε, είμαι προβληματισμένος και ανησυχώ πάρα πολύ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής

Τον πρoβληματισμό του για το γεγονός ότι τα κρούσματα δεν μειώνονται εξέφρασε, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, σημειώνοντας πως με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να ανοίξει η αγορά τα Χριστούγεννα.

Όπως είπε, τα επιδημιολογικά δεδομένα του δημιουργούν ανασφάλεια αλλά από την άλλη δεν μπορεί να εξηγήσει που οφείλεται ότι οι αριθμοί δεν βελτιώνονται.

«Τα κρούσματα δεν πέφτουν όπως θα περιμέναμε, είμαι προβληματισμένος και ανησυχώ πάρα πολύ», σημείωσε.

«Είναι δύσκολο να ανοίξουμε με αυτούς τους αριθμούς. Και να ανοίξουμε είναι πολύ πιθανό να ξανακλείσουμε σε 10 ημέρες», υπογράμμισε ο κ. Δερμιτζάκης.

Και προσέθεσε πως είναι περίεργη η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, καθώς αυξάνεται η μετάδοση παρά το lockdown. «Εγώ θα περίμενα μια μείωση με το κλείσιμο των σχολείων, κάτι το οποίο δεν συνέβη», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επόμενες 10 ημέρες θα είναι κρίσιμες για τις αποφάσεις που θα ληφθούν σχετικά το αν και το πώς θα ανοίξει η αγορά.

Για τον αριθμό των νεκρών και των διασωληνωμένων ανέφερε ότι θα χρειαστεί χρόνος να αρχίσουν να μειώνονται, αν και παρατηρείται μια αποσταθεροποίηση.

Αναφορικά με το εμβόλιο ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης υποστήριξε πως είναι εφικτό να ξεκινήσει ο εμβολιασμός τον Ιανουάριο και μέχρι τον Ιούνιο να έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Για το πότε θα αφήσουμε τις μάσκες, ο κ. Δερμιτζάκης εκτίμησε πως αυτό μπορεί να συμβεί το καλοκαίρι αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας και το εμβόλιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τσαβούσογλου - Ψεύτης και επικίνδυνος: «Η Ελλάδα παραβίασε την τουρκική υφαλοκρηπίδα»