ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Απέδωσε το lockdown; Τι δείχνουν τα λύματα για τα ενεργά κρούσματα στην Αττική

Κορονοϊός: Απέδωσε το lockdown; Τι δείχνουν τα λύματα για τα ενεργά κρούσματα στην Αττική

Κορονοϊός: Σταθεροποίηση του ιικού φορτίου παρατηρείται στο λεκανοπέδιο της - Τι ανέφερε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαϊδης

Σταθεροποίηση του ιικού φορτίου παρατηρείται τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο λεκανοπέδιο της Αττικής σύμφωνα με την ανάλυση των λυμάτων της Ψυττάλειας.

Ο κ. Νίκος Θωμαϊδης, Καθηγητής αναλυτικής χημείας ΕΚΠΑ, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega όπου τόνισε πως «εδώ και 2 εβδομάδες δεν φαίνεται να μεταβάλλεται το ιικό φορτίο στα λύματα, επομένως δεν περιμένουμε περαιτέρω μείωση των κρουσμάτων στο πεδίο».

«Τελευταία μέτρηση την προηγούμενη Τρίτη και η εκτίμηση από το ιικό φορτίο ήταν 20.000 κρούσματα ενεργά», υπογράμμισε ο καθηγητής συμπληρώνοντας στη συνέχεια: «η Αττική έχει 5 εκατ. κατοίκους και η μέση τιμή των κρουσμάτων είναι περίπου 300, 285 αυτή τη βδομάδα κι αυτό σημαίνει ότι «τα μέτρα έχουν φτάσει σε έναν μίνιμουμ αποτελεσματικότητας. Δώσανε αυτό που περιμέναμε».

Ερωτηθείς για το τί μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα σημείωσε: «Δεν είμαι ειδικός για τα μέτρα, είναι ευθύνη της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Σίγουρα στο νου υπάρχει οικονομία και η υγεία. Η ισορροπία είναι εύθραυστη. Θεωρώ ότι μια προσεκτική πορεία προς άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων με υπομονή, υπευθυνότητα απο εμάς θα μπορούσε να λειτουργήσει, ώστε να περάσουμε σε έναν Ιανουάριο χωρίς να δημιουργήσουμε ένα τρίτο κύμα», κατέληξε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αναλυτικά όσα είπε ο κ. Ψωμιάδης:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λοιμωξιολόγοι: Να ανοίξουν αυτά τα καταστήματα στις 14 Δεκεμβρίου - Στον Μητσοτάκη η τελική απόφαση