ΕΛΛΑΔΑ

«Βόμβα» Γώγου για τα σχολεία: Δεν είναι σίγουρο πότε θα ανοίξουν

«Βόμβα» Γώγου για τα σχολεία: Δεν είναι σίγουρο πότε θα ανοίξουν
INTIME

Σχολεία: Το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου άφησε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Το μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας απέκλεισε και το πλήρες άνοιγμα των εκκλησιών καθώς προειδοποίησε ότι «με το παραμικρό μπορούμε να έχουμε τρίτη επιδείνωση»

«Τίποτα δεν είναι δεδομένο, εξαρτάται απ’ ό,τι θα βλέπουμε για τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου. Πάμε εβδομάδα – εβδομάδα, μέρα – μέρα, υπάρχει καμπύλη, αλλά φαίνεται ότι θα είναι μια βασανιστική πορεία» τόνισε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΙ.

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας πρέπει να συνεχιστεί μετά τις 9 το βράδυ ακόμα και στις γιορτές.

Για τις εκκλησίες ξεκαθάρισε ότι δε γίνεται να ανοίξουν πλήρως. «Με κανέναν τρόπο δεν γίνεται να διακυβευτεί η δημόσια υγεία θα περιμένουμε, είναι νωρίς, αν χρειαστούν κάποιες παραχωρήσεις θα το δούμε» τόνισε ο καθηγητής.

«Με δεδομένη τη διασπορά στην κοινότητα δεν μπορούμε να πάμε σε χαλάρωση. (Η πανδημία) μπορεί να ξαναφουντώσει. Η εισήγησή μας ήταν να μην αυξηθεί η κινητικότητα μπορούν να ανοίξουν μικροπράγματα, με επιτήρηση, όπως μικρά βιβλιοπωλεία με ηλεκτρονικές παραγγελίες. Ανοιχτή πόρτα μαγαζιού με τίποτα, δεν είναι δυνατό να δούμε τέτοιες σκηνές» υπογράμμισε ο κ. Γώγος.

«Υπάρχει ακόμα διασπορά, θα είναι παρά πολύ δύσκολο με εξαντλημένο προσωπικό γεμάτα νοσοκομεία και κουρασμένο κόσμο» να υπάρχει τρίτη επιδείνωση εξήγησε. «Το ποτήρι είναι γεμάτο, το δεύτερο ξεχείλισμα δε θα γίνει ανεκτό».

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο «μετά τις γιορτές «πιστεύω ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα» μπορούμε να δούμε καλύτερα νούμερα… Τουλάχιστον 30 – 40% ελεύθερες κλίνες στο ΕΣΥ αυτό είναι κάλο "μαξιλάρι"».

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε τη μη περαιτέρω αύξηση της κινητικότητας, είναι προβληματική ακόμα η κατάσταση, υπάρχει σημαντική βελτίωση στους αριθμούς των νοσούντων και στις εισαγωγές, 20% με 30% αλλά στη Βόρεια Ελλάδα τα πράγματα είναι ακόμα δύσκολα, υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία» ξεκαθάρισε ο καθηγητής.

Ο Χαράλαμπος Γώγος απηύθυνε νέα δραματική έκκληση στους πολίτες: «ο κόσμος έχει χαλαρώσει πρέπει να καταλάβει ότι κινδυνεύει. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι κινδυνεύει κι ο ίδιος κι οι γύρω του να υποστούν σοβαρό χτύπημα υγείας από τον ιό… Όλοι να δουν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και να προφυλαχτούν οι ίδιοι».

«Υπάρχουν συμπληγάδες, μια δύσκολη ισορροπία, κουρασμένος κόσμος, επιχειρήσεις που φυτοζωούν, εμείς προσπαθούμε να σώσουμε υγειονομικά το θέμα η κυβέρνηση να αφήσει κάποιες χαραμάδες οικονομικά» παραδέχθηκε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγει τα… χαρτιά της και τα καταστήματα η κυβέρνηση - Σήμερα τα αποκαλυπτήρια για την αγορά