ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει τα… χαρτιά της και τα καταστήματα η κυβέρνηση - Σήμερα τα αποκαλυπτήρια για την αγορά

Ανοίγει τα… χαρτιά της και τα καταστήματα η κυβέρνηση - Σήμερα τα αποκαλυπτήρια για την αγορά

Σήμερα το πρωί στις 11 θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύσουν αναφορικά με τη λειτουργία της αγοράς ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για λιανεμπόριο, κομμωτήρια και εκκλησίες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως χθες δεν διέψευσε ότι υπήρξαν διαφορετικές εισηγήσεις προς τον κ. Μητσοτάκη ως προς το άνοιγμα και τους όρους λειτουργίας των κρατημάτων.

Πολύ προσεκτικά βήματα εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι στην κυβέρνηση για το άνοιγμα της αγοράς, καθώς παραμένει μεγάλη η πίεση στο σύστημα υγείας.

Τρεις είναι οι παράγοντες που προβλημάτισαν τους Επιστήμονες:

- Το επιδημιολογικό φορτίο που επιμένει σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αναζωπυρώνεται κι όλας, όπως στη Δυτική Αττική

-Η συνεχιζόμενη πίεση στο Σύστημα Υγείας και οι μεγάλοι αριθμοί διασωληνωμένων

- Το αρνητικό τεστ με τα εποχικά καταστήματα και συνολικά με την πώληση εποχικών ειδών. Οι ουρές στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα ήταν μεγάλες.


Αρχικά, οι λοιμωξιολόγοι - στην πλειοψηφία τους ήταν αντίθετοι στο να ανοίξει οτιδήποτε.Ωστόσο, στην απόφασή τους,εμφανίζονται πιο ελαστικοί, λόγω και της πίεσης που υπάρχει στον πληθυσμό, αλλά και της πρόθεσης της κυβέρνησης να δώσει μία ανάσα στην αγορά. Σε κάθε περίπτωση τα μέτρα θα είναιπάρα πολύ αυστηρά για τις επιχειρήσεις που θα ανοίξουν.

Υπό αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση φαίνεται ότι κατέληξε στην απόφαση να ανοίξει τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία και τα μικρά καταστήματα με τη μέθοδο του click away. Οι πελάτες δηλαδή θα κάνουν τις παραγγελίες τους και στη συνέχεια θα μεταβαίνουν στο κατάστημα μόνο για την παραλαβή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λοιμωξιολόγοι: Να ανοίξουν αυτά τα καταστήματα στις 14 Δεκεμβρίου - Στον Μητσοτάκη η τελική απόφαση