ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Ανοίγουν από Δευτέρα τα κομμωτήρια

Κορονοϊός: Ανοίγουν από Δευτέρα τα κομμωτήρια

Lockdown: Όπως μετέδωσε το Open TV τα κομμωτήρια θα ανοίξουν τη Δευτέρα (14/12)

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός τα κομμωτήρια θα ανοίξουν τη Δευτέρα κι όχι το Σαββατοκύριακο όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό.

Μιλώντας στο στο Open TV ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου είπε ότι η αγορά δεν αντέχει άλλη παράταση και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις θα αποτελέσουν τον κανόνα κι όχι την εξαίρεση.

Να σημειωθεί ότι χθες, Πέμπτη, δημιουργήθηκε μεγάλη σύγχυση καθώς υπήρξαν συγκεχυμένες πληροφορίες για τα κομμωτήρια.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας ανακοίνωσε ότι ανοίγουν μέσα σε αυτό το Σαββατοκύριακο, ωστόσο, ήρθε λίγο αργότερα ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, να τονίσει ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο έχει κάνει μια ανακοίνωση αλλά κακώς έκανε ανακοίνωση. Δεν υπάρχει ακόμα καμία απόφαση», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Από την προσεχή Δευτέρα λοιπόν, θ’ ανοίξουν κανονικά και τα βιβλιοπωλεία. Εξυπακούεται δε πως σε όλες τις περιπτώσεις θα ισχύει αποστολή SMS στο 13033 (κωδικός 2), ενώ η υποχρέωση αποστολής μηνυμάτων θα παραμείνει και μέσα στις γιορτές για όλες τις μετακινήσεις.

Ειδικά γι’ αυτές, απομένει ν’ αποσαφηνιστεί πώς θα γίνει πράξη η εξαγγελία για «Χριστούγεννα με την οικογένειά μας και μία ακόμη» και ανώτατο όριο τα εννέα άτομα σε κάθε σπίτι, καθώς οι συγκεντρώσεις σε σπίτια είναι αυτές που προβληματίζουν την κυβέρνηση, δεδομένου του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου και της πίεσης στο σύστημα υγείας που παραμένει ισχυρή. Ανοιχτό παραμένει, εξάλλου, το ζήτημα της παράτασης του ωραρίου για την «ελεύθερη» κυκλοφορία, ήτοι να ισχύει η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας αργότερα από τις 9 το βράδυ (π.χ. από τις 11). Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγει τα… χαρτιά της και τα καταστήματα η κυβέρνηση - Σήμερα τα αποκαλυπτήρια για την αγορά