ΕΛΛΑΔΑ

Μετακίνηση εκτός νομού τα Χριστούγεννα: Αυτές είναι οι εξαιρέσεις

Μετακίνηση εκτός νομού τα Χριστούγεννα: Αυτές είναι οι εξαιρέσεις

Μπορεί τα νέα μέτρα του lockdown να παρατάθηκαν έως και τις 7 Ιανουαρίου του 2021, ωστόσο αυτό δεν αποκλείει οριστικά τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

«Μετακίνηση για εξοχικά δεν προβλέπεται. Καλούμε τους συμπολίτες μας να μην επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο με υψηλότερη κινητικότητα το επιδημιολογικό φορτίο» επανέλαβε ο Στέλιος Πέτσας.

Εντούτοις, όπως πρόσθεσε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπάρχουν μετακινήσεις για τις οποίες θα υπάρξει «κάποια ευελιξία», κυρίως για επανένωση οικογενειών ή επιστροφή φοιτητών.

«Θα υπάρξει κάποια ευελιξία για επανένωση οικογενειών, όπως για παράδειγμα για ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν σε διαφορετικό νομό, απ’ αυτόν που είναι η οικογένειά τους και θα χρειαστεί να επιστρέψουν, φυσικά, με την προβλεπόμενη διαδικασία, με το Ε1 και το Ε9, ή κάποιοι φοιτητές που έχουν εγκλωβιστεί, πριν τη λήψη των μέτρων του lockdown, στην πόλη που σπούδαζαν και θέλουν να γυρίσουν στην οικογένειά τους», δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Αυτό που δεν θα επιτραπεί όμως, είναι οι μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες, κυρίως δε για όσους έχουν εξοχικά.

Από τον κανόνα θα εξαιρεθούν εργαζόμενοι σε άλλες περιφέρειες και φοιτητές, αφού όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, θα υπάρξει πρόβλεψη για επανένωση οικογενειών.

«Ας προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε όλοι στη δύσκολη κατάσταση που δε μας επιτρέπει να δούμε τους γονείς ή τα παιδιά μας που είναι σε άλλες περιφέρειες», απάντησε για τους παππούδες που είναι μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Σημειώνοντας ότι συγκριτικά με το πρώτο lockdown η κίνηση είναι 20% πιο αυξημένη, τόνισε ότι, «σκοπός είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων και η διασπορά της νόσου».

Με βάση τα ισχύοντα μέτρα απαγορεύονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων, με εξαίρεση:

  • λόγους υγείας
  • επαγγελματικούς λόγους
  • επιστροφή στη μόνιμη κατοικία
  • επανένωση οικογενειών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο κορονοϊού: Ποιοι δεν θα εμβολιαστούν και γιατί